ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι φοβούνται το βιβλίο του Γ. Βουλγαράκη

Ποιοι φοβούνται το βιβλίο του Γ. Βουλγαράκη
Εξ ιδίων έρχεται να κρίνει τα αλλότρια ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης με το βιβλίο που έγραψε και εκδίδεται σύντομα...

Εξ ιδίων έρχεται να κρίνει τα αλλότρια ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης με το βιβλίο που έγραψε και εκδίδεται σύντομα. Ο τίτλος του είναι προφανής. Ονομάζεται «Πολιτικό κόστος» κι έρχεται να απαντήσει στα ερωτήματα που απασχολούν την ισχυρή πλειοψηφία όπως γιατί δεν έχει μιλήσει ακόμα ο Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή φέρεται έτοιμος να θίξει πρόσωπα και πράγματα από τη στιγμή που αθωώθηκε ομόφωνα από τη Βουλή για τις κατηγορίες που τον βάρυναν και φαίνεται να στρέφεται πλέον στην ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb, στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Σιδέρη, ο κ. Βουλγαράκης δεν θα κάνει μόνο μια θεωρητική προσέγγιση περί του πολιτικού κόστους αλλά θα θιγούν μια σειρά από κρίσιμα γεγονότα και αποφάσεις που ελήφθησαν σε κεντρικό επίπεδο από την κυβέρνηση Καραμανλή στο διάστημα 2004 – 2008. Λέγεται μάλιστα ότι ο πρώην υπουργός δεν διστάζει να κάνει κριτική σε στάσεις, συμπεριφορές και θέσεις που έλαβαν ακόμα και άλλα μέλη των υπουργικών συμβουλίων στα οποία συμμετείχε.

Όπως λένε παλιοί συνεργάτες του κ. Βουλγαράκη, οι οποίοι επικοινωνούν μαζί του, διατυπώθηκαν αιτιάσεις εις βάρος του εσκεμμένα διότι πρέπει να πληγεί η αξιοπιστία του πολιτικού λόγου του από τη στιγμή που είχε εμπλακεί σε λεπτές υποθέσεις όπως ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών εις βάρος του κ. Κώστα Καραμανλή. «Ήταν σε θέση να γνωρίζει κρίσιμα και μη ζέοντα πολιτικά ζητήματα και δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος, απ την ώρα που οι απόπειρες για τη δολοφονία του απ τον Επαναστατικό Αγώνα απέτυχαν, παρά μόνο να πληγεί η ηθική του υπόσταση», λένε κι όπως φαίνεται το βιβλίο Βουλγαράκη θα συζητηθεί…