ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φλερτ» Συριζαίων με το ΠΑΣΟΚ μέσω Φίλη

«Φλερτ» Συριζαίων με το ΠΑΣΟΚ μέσω Φίλη

Ειδήσεις | Νίκος Φίλης: «Φωτιές» άναψε εντός του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ - «ΑΔΕΙΑΣΜΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατό να απορρίπτουμε της πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Επί της ουσίας, ο πρώην υπουργός επιβεβαίωσε το αυτονόητο: Ήδη ο «σκληρός πυρήνας» του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πως σε μια ενδεχόμενη νέα εκλογική αναμέτρηση, ο «καταποντισμός» του κυβερνώντος κόμματος θεωρείται δεδομένος. Συνεπώς μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ζωντανό μέσα στο παιχνίδι της Κεντροαριστεράς.

Άμεση, πάντως, ήταν η αντίδραση του Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο να απαντά: «Μας ενδιαφέρουν τα πολιτικά ανοίγματα, όμως αυτά πρέπει να έχουν και έρεισμα στην πραγματικότητα και αυτή η στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται διατεθειμένο να ακολουθήσει την τάση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας».

Το ίδιο επικριτικός εμφανίστηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας: «Εμείς δεν πηγαίνουμε σε μία διαπραγμάτευση ούτε αμέριμνοι, ούτε αφελείς. Στόχος είναι να κλείσει η αξιολόγηση για να πάρουμε αυτή τη δόση και να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση για να μπει νέο χρήμα στην αγορά. Αν θέλουμε να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, δεν μπορούμε να το πετύχουμε με όποιο τίμημα».

Στον πρώην υπουργό απάντησε, όμως, και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος σημείωσε πως «δεν είναι ώρα, για να ανοίξουμε συζήτηση για συμμαχίες».

Αλλά και αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, φρόντισε να «αδειάσει» τον κ. Φίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Δίνεται μια μεγάλη μάχη δεν υπάρχουν μόνο επιτυχίες και γι' αυτό δεν θεωρώ δεοντολογικά σωστό το σχόλιο του Φίλη».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το Νίκο Φίλη

Σχετικές ειδήσεις