ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε η στιγμή των πέναλτι για τα ταξί

Έφτασε η στιγμή των πέναλτι για τα ταξί
Η ώρα της… κρίσης έφτασε για τον υπουργό υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση...

Η ώρα της… κρίσης έφτασε για τον υπουργό υποδομών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος παρουσιάζει αυτή την ώρα το νομοσχέδιο για τα ταξί, εν μέσω απειλών και επιθέσεων από τον πρόεδρο των αυτοκινητιστών Θύμιο Λυμπερόπουλο.

Μετά από δυο μήνες σκληρών αντεγκλήσεων μεταξύ των δύο πλευρών και ενώ επί είκοσι ημέρες, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, οι ταξιτζήδες δημιουργούσαν προβλήματα σε όλη την επικράτεια, η ώρα της «μητέρας των μαχών» έφτασε.

Ο Γιάννης Ραγκούσης θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσει ένα κύμα σκληρών αντιστάσεων στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να θέτει πληθυσμιακά κριτήρια και το επάγγελμα των ταξιτζήδων μετά την ψήφιση του νόμου ουσιαστικά θα «απελευθερωθεί».

Οι αντιστάσεις βέβαια δεν θα προέρχονται μόνο από την πλευρά των πληττόμενων επαγγελματιών, αλλά και από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Ήδη, η βουλευτής Τόνια Αντωνίου έχει ταχθεί υπέρ των ιδιοκτητών και πολλοί στο ΠΑΣΟΚ ανησυχούν ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται βέβαια η στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Θεωρείται σχεδόν απίθανο, φυσικά, να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο (όντας και ο πρώτος τη τάξει υπουργός), αλλά η όποια αντίδραση καταγραφεί εντός υπουργικού συμβουλίου, θα επηρεάσει δυνάμεις που νιώθουν πιο απελευθερωμένες από τον ίδιο.

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος χαρακτήρισε χτες τον υπουργό Υποδομών «επικίνδυνο για την Δημοκρατία», ενώ απείλησε ότι θα «φράξει» τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Παπανδρέου στην Διεθνή Έκθεση το Σαββατοκύριακο.