ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Αλευρά σε Καρχιμάκη

«Καρφιά» Αλευρά σε Καρχιμάκη
Αιχμές για την παρέμβαση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου άφησε ο κ. Νάσος Αλευράς...

Αιχμές για την παρέμβαση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου άφησε ο κ. Νάσος Αλευράς κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής δικαιοσύνης της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Καρχιμάκης ζήτησε να δοθούν τα πόθεν έσχες του κ. Νίκου Αγγελάρα κίνηση την οποία οι περισσότεροι συνδύασαν με το γεγονός ότι ο δικαστής ακύρωσε τον διαγωνισμό για προμήθεια χαρτιού με το οποίο θα τυπώνονταν τα σχολικά βιβλία.

Άλλωστε φαίνεται ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες για την καθυστέρηση παραλαβής των βιβλίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπό αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο κ. Αλευράς χαρακτήρισε την παρέμβαση «ατυχέστατη» σημειώνοντας μάλιστα ότι ένα θεσμικό ζήτημα πυροδοτήθηκε από τον κ. Καρχιμάκη ενώ ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να ερευνήσει την υπόθεση. Από την άλλη οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ι. Καραβοκύρης και ο αντιπρόεδρος Ν. Αγγελάρας, κάνοντας λόγο για απόπειρα εκφοβισμού και εκβιασμού ενός ανώτατου δικαστικού λειτουργού.

Το αίτημα απέρριψε ο πρόεδρος της επιτροπής Θανάσης Τσούρας, ο οποίος παρά το ότι χαρακτήρισε απαράδεκτη την καθυστέρηση αποστολής των σχολικών βιβλίων ζητώντας μάλιστα να αποδοθούν ευθύνες, σημείωσε ότι η κλήση των ανώτατων δικαστικών στην επιτροπή γι αυτή την υπόθεση δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της καθώς θα θεωρούνταν «κλήση προς απολογία».