ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργοί και βουλευτές σε δίκες εξπρές

Υπουργοί και βουλευτές σε δίκες εξπρές
Σε δίκες εξπρές θα περνούν και οι υποθέσεις που αφορούν αδικήματα βουλευτών σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου...

Σε δίκες εξπρές θα περνούν και οι υποθέσεις που αφορούν αδικήματα βουλευτών σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Αναλυτικά, ο υπουργός μιλώντας στην επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής ανέφερε ότι κάνει δεκτό το αίτημα του ΛΑΟΣ να συμπεριλαμβάνονται στην προβλεπόμενη επιτάχυνση της διαδικασίας εκδίκασης των ποινικών υποθέσεων πολιτικών προσώπων και οι βουλευτές εκτός από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και άλλους κρατικούς αξιωματούχους με μοναδική προϋπόθεση, να έχει αρθεί προηγουμένως η βουλευτική ασυλία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις αφορούν επίσης τους Περιφερειάρχες αλλά και τους Δημάρχους και επεσήμανε ότι ανακριτές και εισαγγελείς θα μπορούν να άρουν το φορολογικό και τραπεζικό απόρρητο των κατηγορούμενων.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ψήφισης του νομοσχεδίου σημείωσε χαρακτηριστικά:
«η διαδικασία των κοινοβουλευτικών επιτροπών έχει χρεοκοπήσει, κανένας δεν πάει φυλακή γιατί οι υποθέσεις έχουν βαλτώσει. Ο κόσμος απαιτεί γρήγορες αποφάσεις».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψηφίζουν ΝΔ και ΛΑΟΣ, παρών ψηφίζει το ΚΚΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να διατυπώσει τη στάση του στην ολομέλεια.