ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για καταστροφική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΝ

Για καταστροφική πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΝ
Η κυβέρνηση Παπανδρέου, που πανηγύριζε για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τις αποφάσεις της συνόδου ηγετών...

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, που πανηγύριζε για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και τις αποφάσεις της συνόδου ηγετών της 21ης Ιουλίου 2011, αφού έβαλε ως εθνικό όραμα «ένας εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια», σήμερα επισείει για 6η φορά τον κίνδυνο της χρεωκοπίας και της μη είσπραξης της 6ης δανειακής δόσης για να επιβάλλει νέα σειρά βάναυσων μέτρων ενάντια σε εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες και συνταξιούχους.

«Έκτακτη» εισφορά, «έκτακτο» ειδικό τέλος στα ακίνητα, «εργασιακή εφεδρεία» (το άλλο όνομα της απόλυσης), περικοπές εισοδημάτων μέσω ενιαίου μισθολογίου, αύξηση έμμεσων φόρων και ξεπούλημα όσο - όσο της δημόσιας περιουσίας είναι το νέο πακέτο που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του αποστερεί από την τεράστια πλειοψηφία των πολιτών τα «προς το ζην». Στην ουσία η κυβέρνηση επιχειρεί να «κατασχέσει» το εισόδημα των εργαζομένων και να «δημεύσει» ακόμη και την πρώτη κατοικία του.

Η επιβολή της έκτακτης εισφοράς και του ειδικού τέλους ακίνητων σε όλους γενικά τους πολίτες, ανεξάρτητα της πραγματικής φοροδοτικής τους ικανότητας, πέραν των άλλων παραβιάζει βασικές συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ.