ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Παπανδρέου: «Ο καθένας στο Δημόσιο φτιάχνει το τσιφλίκι του»

Γ.Παπανδρέου: «Ο καθένας στο Δημόσιο φτιάχνει το τσιφλίκι του»
Επίθεση προς τους συνδικαλιστές, καθώς και σε ΜΜΕ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου...

Επίθεση προς τους συνδικαλιστές, καθώς και σε ΜΜΕ, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους υπουργούς για τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με την Άγκελα Μέρκελ και το Νικολά Σαρκοζί και ζήτησε από όλους την επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών.

«Καλό είναι να συζητάμε, καλό είναι να διαπραγματευόμαστε, καλό είναι να διαβουλευόμαστε, να δούμε πώς εφαρμόζουμε τους στόχους. Αλλά αυτούς τους στόχους, όμως, πρέπει να τους πιάσουμε και να κινηθούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

«Ο καθένας φτιάχνει το τσιφλίκι του»

Έντονες επικρίσεις διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου για τους συνδικαλιστές, με αφορμή τη συγχώνευση της ΕΡΤ και άλλων δημόσιων οργανισμών. «Ο καθένας φτιάχνει το τσιφλίκι του, το φέουδό του, ως παράγοντας, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε ζούσε παρασιτικά από το Ελληνικό Δημόσιο, είτε είναι Μέσο Ενημέρωσης, είτε είναι συντεχνία ή ένα συνδικάτο, που θεωρεί ότι είναι πια δικό του αυτό το κομμάτι του κράτους και κάνει ό,τι θέλει. Η αυθαιρεσία, αυτή τη λογική έχει» υπογράμμισε.

Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στο πελατειακό κράτος, καθώς το Δημόσιο δεν «υπηρετεί τον άλφα και βήτα παράγοντα, όσο ψηλά κι αν είναι». Ζήτησε μάλιστα από τους υπουργούς του να ξεφύγουν από τη «δήθεν αριστερίστικη ρητορική».

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr