ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Σαμαράς: Έτσι θα βγούμε από την κρίση

Α.Σαμαράς: Έτσι θα βγούμε από την κρίση
Με τον αέρα του αυριανού πρωθυπουργού, εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Με τον αέρα του αυριανού πρωθυπουργού, εμφανίστηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου, στη Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Δείχνοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών αλλά και των δυσκολιών, απήντησε με ψυχραιμία στα ερωτήματα των πολιτικών συντακτών, εξαπολύοντας πυρά κατά της κυβερνητικής πολιτικής και δηλώνοντας βέβαιος για την αυτοδύναμη άνοδό του στην εξουσία.

Περιέγραψε αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο θα επιχειρήσει να πείσει ως πρωθυπουργός την Τρόικα να αλλάξει το μείγμα πολιτικής και ιεράρχησε τις προτεραιότητες της "γαλάζιας" παράταξης.

Πήρε σαφή θέση για όλα τα ανοιχτά ζητήματα. Χαρακτήρισε "κουβέντες της πεντάρας", τα περί επιστροφής στη δραχμή, τάχθηκε κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας, έκλεισε την πόρτα στην Ντόρα Μπακογιάννη ενώ χαρακτήρισε "πολύτιμο" τον Κώστα Καραμανλή.

Άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο άσκησης πρότασης μομφής.

«Μας έχει φύγει ο πάτος»
«Εδώ πια δεν αρμέγουν την αγελάδα, Τη σκοτώνουν! Και από την άλλη υπάρχει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. 25.οοο άτομα διορίστηκαν», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν ξέρει ποιός κυκλοφορεί ανάμεσα στους ανέργους για να τους νοιώσει ενώ έκανε λόγο για «φορολάτρες» που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ.

«Μπορεί εμένα πέρυσι από αυτό το βήμα να μη με πίστευαν. Τώρα δεν το βλέπουν», διερωτήθηκε, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση έχει πέσει έξω σε όλους της τους στόχους, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα επίπεδα του ελλείμματος που εκτοξεύθηκε στο +22%. «Σε μια εταιρεία θα τον εμπιστευόσασταν, αυτόν που έπεσε τόσο έξω στις εκτιμήσεις του;», διερωτήθηκε.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι σκοτώνει την οικοδομή και έβαλε κατά του Υπουργού των Οικονομικών, λέγοντας πως ο κος Βενιζέλος πρωταγωνίστησε σε μια ερασιτεχνική μπλόφα με Τρόικα και σε ένα φιάσκο με τη Φιλανδία για τις εγγυήσεις.

«Που πήγε ο πάτος στο βαρέλι...Μας έχει φύγει πάτος», σημείωσε καλώντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να διατηρεί την ψυχραιμία του.

Καθαρές λύσεις και εκλογές
«Εγώ διαπραγματεύομαι. Το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί, γιατί ζει υπαρξιακή κρίση», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάζοντας για ακόμη μια φορά τέλος στα σενάρια συγκυβέρνησης.

«Το θέμα δεν είναι η ένωση των δύο…Αν θέλει συγκυβέρνηση, για να πέσει στα μαλακά δεν με ενδιαφέρει…», είπε χαρακτηριστικά ζητώντας καθαρές λύσεις και εκλογές

«Εύθραυστες και αδύναμες οι κυβερνήσεις συνεργασίας»
«Εύθραυστες και αδύναμες οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Δημιουργούν την αίσθηση μιας κυβέρνησης που δεν έχει προοπτική», είπε ο Αντώνης σαμαράς, επικαλούμενος και τη δική του εμπειρία σε ανάλογες κυβερνήσεις.

Τόνισε μάλιστα πως με κάθε τρόπο θα επιδιώξει να σχηματίσει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Αν δεν έχουμε αυτοδυναμία με την πρώτη θα έχουμε με τη δεύτερη. Αλλά πιστεύω, θα έχουμε με την πρώτη», είπε.

«Θα ζητούσα από το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση να δείξει τη μισή υπευθυνότητα από αυτή που έχουμε δείξει σήμερα», τόνισε ακόμη , εξηγώντας πως δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με άτομα με άλλη άποψη για το πώς μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

Για τις πιέσεις της Τρόικας
«Ξέρει η Τρόικα, ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί περισσότερο χρόνο εμείς διεκδικούμε άλλο τρόπο», απήντησε ερωτώμενος, για το πώς θα αντισταθεί ο ίδιος ως κυβέρνηση, στις αναμενόμενες πιέσεις της τριμερούς να εφαρμόσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης Παπανδρέου.

«Κάθε φορά (πριν την έγκριση της δόσης), έχουμε μια μίνι ή μάξι τραγωδία», σημείωσε, επισημαίνοντας πως όλη η Ευρώπη γνωρίζει ότι το διακύβευμα δεν είναι η Ελλάδα αλλά το Ευρώ.

«Πατώντας ένα κουμπί δεν αλλάζουν όλα», παραδέχτηκε αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως η Τρόικα θα δώσει την ευκαιρία, σε μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή.

Τι θα έλεγα στην Τρόικα
«Ποτέ δεν ξεκινάς μια επαναδιαπραγμάτευση με την προϋπόθεση ότι θα αποτύχεις. Κάνεις ότι μπορείς για να δεχθούν αυτές τις προτάσεις» είπε, σημειώνοντας πως:
1. Το πρώτο ερώτημα που θα έθετε στην τρόικα είναι αν υπάρχουν προβλήματα στο plan A
2. Το δεύτερο που θα τους έλεγε είναι αν υπάρχει Plan B
3. Και το τρίτο που θα ζητούσε είναι σαφή εντολή του λαού για την επανεκκίνηση της οικονομίας. «Όσο ισχυρότερη θα είναι η εντολή, τόσο ισχυρότερος θα είναι και εκείνος που θα διαπραγματευθεί», δήλωσε με έμφαση.

Οι «γαλάζιες » προτεραιότητες
Ο αρχηγός της ΝΔ, ιεράρχησε τα όσα θα πράξει ως πρωθυπουργός, λέγοντας πως θέτει ως προτεραιότητες:
•Την επαναδιαπραγμάτευση
•Τη μείωση της σπατάλης «Όπου υπάρχει σπατάλη θα τη σκοτώσουμε. Τα πανηγύρια τελειώσανε», σημείωσε
•Την τήρηση των δεσμεύσεων της ΝΔ για τους χαμηλοσυνταξιούχους
•Την ύπαρξη ισχυρών συμβολισμών σε όλες τις αποφάσεις, πχ αποκρατικοποιήσεις
•Τον έλεγχο του πόθεν έσχες από το 1974
•ΑΟΖ, που σχετίζεται και με την οικονομία
•Το θέμα της ιθαγένειας

Μηδενισμό του ελλείμματος σε 3-4 χρόνια

«Τα πράγματα έχουν χειροτερέψει από πέρυσι», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, υποσχόμενος μηδενισμό του ελλείμματος σε 3-4 χρόνια από την ημέρα εφαρμογής του προγράμματος της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, τον πρώτο χρόνο, όπως είπε, θα ξεκινήσει η μείωση του ελλείμματος, τον δεύτερο χρόνο θα αρχίσει η πτώση των spreads και η έξοδος στις αγορές, τον τρίτο χρόνο θα ξεκινήσει η ανάκαμψη και τον τρίτο με τέταρτο χρόνο θα υπάρχει η προοπτική για μηδενισμό δημοσιονομικού ελλείμματος

Κάθε χρόνο πρέπει να κατεβάζουμε το χρέος μας 5%, με βάσει τα όσα έχουν υπογραφεί στην Ευρώπη, εξήγησε ο Αντώνης Σαμαράς, δικαιολογώντας γιατί ζήτησε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

Τάχθηκε ωστόσο κατά της συνταγματικής δέσμευσης μια τέτοιας εξέλιξης, για να μη δημιουργήσουμε από μόνοι μας αγκυλώσεις σε ένα ρευστό σκηνικό.


Για σφοδρή κριτική κυβέρνησης
Για προπαγάνδα έκανε λόγο, ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ότι κάνει και λέει τα πάντα βάζοντας πάνω από όλα τη επιθυμία του να γίνει πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε ακόμη μια σειρά αριθμών και παραδειγμάτων από το εξωτερικό που δικαιώνουν την αξιωματική αντιπολίτευση και τις προτάσεις που έχει εδώ και μήνες παρουσιάσει ενώ αποδόμησε με νούμερα και το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ.

«Είμαστε σε μια κρίση με μειωμένα πυρομαχικά»

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν θέλησε να αποδώσει χαρακτηρισμούς στους Ευρωπαίους ηγέτες, τόνισε όμως πως η Ευρώπη έχει πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

«Κουβέντες της πεντάρας…οι κουβέντες για τη δραχμή»

«Η αδυναμία τους να κυβερνήσουν εκτός από έλλειμμα ανασφάλειας τους δημιουργεί και έλλειμμα δημοκρατίας», σημείωσε θυμίζοντας τις δηλώσεις της κυρίας Δαμανάκη και της κυρίας Διαμαντοπούλου, χωρίς να τις κατονομάσει.

«Ο κος Παπανδρέου προσπαθεί επί 2 χρόνια να κρατηθεί στην εξουσία και κινείται σε 2 άξονες. Ό ένας τα ψέματα και ο άλλος να απαιτεί από την αντιπολίτευση να σιωπά», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για κυβερνητική ενόχληση κάθε φορά που δεν σιωπά η ΝΔ.

«Τη μηλιά με τα μήλα πετροβολούν», είπε με νόημα, αναφερόμενος στη ΝΔ αλλά και στα σχόλια που γίνονται για τον ίδιο περί επιθυμίας του να γίνει «πρωθυπουργός της δραχμής»

Έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974

«Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθώ εν επίγνωση μου ό,τι σχετίζεται με διαπλοκή», σημείωσε ερωτώμενος για τα συμφέροντα στα ΜΜΕ, διευκρινίζοντας πάντως πως δεν θα ανατρέξει σε παλαιότερες υποθέσεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς, επανέφερε ακόμη την πρότασή του για έλεγχο του πόθεν έσχες των πολιτικών από το 1974 και μετά. «Θα φέρουμε τη δικαιοσύνη, χωρίς βουλευτές, να ψάξει εξ΄ αρχής όλα τα πόθεν έσχες και εκεί που θα υπάρξει απόκλιση θα υπάρξει και καταγγελία», υπογράμμισε.

Για Μαύρο Χρήμα

«Στο Βατοπέδι δεν τεκμηριώθηκε καμία ζημιά του δημοσίου… Στη Ζίμενς προσπάθησε η κυβέρνηση να ισοφαρίσει την υπόθεση Μαντέλη, Τσουκάτου… Η Ζίμενς αποδείχθηκε με βούλα ΠΑΣΟΚ πράσινο σκάνδαλο», είπε ο κύριος Σαμαράς, μιλώντας για «διασυρμό» στην υπόθεση για τα δομημένα ομόλογα.

«Στην περίπτωση των υποβρυχίων, για κανέναν άλλον πλην του κυρίου Τσοχατζόπουλου δεν προέκυψαν ευθύνες. Λέτε το ΠΑΣΟΚ να είχε στοιχεία για τη ΝΔ και να μη τα έφερε στη δημοσιότητα», διερωτήθηκε.

Εξεταστική για την οικονομία

«Τι ακριβώς συνέβη από όταν η ΝΔ παρέδωσε τα spreads –το θερμόμετρο της αγοράς- στις 130 μονάδες και τώρα έχουν φθάσει εκεί που έχουν φθάσει; Ο λαός πρέπει να μάθει ακόμη τι συνέβη το τελευταίο τρίμηνο του 2009», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ξεκαθαρίζοντας πως «ο λαός θα μάθει όλη την αλήθεια και ότι έχω πει ισχύει», επιμένοντας στην ανάγκη εξεταστικής για την οικονομία, διευκρινίζοντας πως χωρίς ντοκουμέντα δεν μπορεί να κατηγορήσει κάποιον προσωπικά.

«Η ΝΔ δεν εκβιάζεται»

«Η ΝΔ δεν εκβιάζεται. Αν το νέο Μνημόνιο κινηθεί προς σωστή κατεύθυνση, δεν έχω πρόβλημα να το ψηφίσω είτε με 180, είτε με 300 βουλευτές. Αν όμως δεν κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν το ψηφίζω, ακόμη και 200 να ζητά το Σύνταγμα», απάντησε ερωτώμενος αν θα στηρίξει το Μνημόνιο 2 στη Βουλή.

Διευκρίνισε πάντως πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει 180 ψήφους, εκτός αν μιλάμε για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. «Αλλά τότε πάμε αλλού και δεν το έχει πει κανένας», πρόσθεσε, επικαλούμενος δηλώσεις Βενιζέλου ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει μόνο για να εκβιαστεί η ΝΔ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόταση μομφής

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», απήντησε σχετικά με το γιατί δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα πρόταση μομφής, προσθέτοντας πως όταν ασκείς ένα τέτοιο δικαίωμα πρέπει να έχεις αποτέλεσμα και όχι βαβούρα και πως αν χρειαστεί θα το κρίνει ο ίδιος.

«Εγώ δεν είμαι Μαυρογυαλούρος, να φωνάζω λεφτά υπάρχουν», τόνισε, αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, των ΜΚΟ και άλλων ζητημάτων. «Συναίνεση με παραμύθια δε γίνεται είπε», κατέληξε.

Επανασύσταση κρίσιμων Υπουργείων

«Υπουργεία Ναυτιλία, Τουρισμού, Μακεδονίας-Θράκης θα υπάρξουν», ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς, εξηγώντας τόσο την χρησιμότητα όσο και τον συμβολισμό τους και διευκρινίζοντας πως αυτά τα 3 Υπουργεία δε θα συμπεριληφθούν στην πρόθεσή του για μείωση του αριθμού των Υπουργείων.

Δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις
«Όταν δεν ανεβαίναμε μας έλεγαν, γιατί δεν ανεβαίνετε; Όταν ανεβήκατε μας ρωτούσαν γιατί δεν περάσετε το ΠΑΣΟΚ; Όταν το περάσαμε, ρωτούσαν γιατί δεν έχετε διαφορά αυτοδυναμίας;

Τώρα ρωτούν γιατί δεν έχετε άνετη αυτοδυναμία και όταν αποκτήσουμε άνετη αυτοδυναμία θα μας πουν αλαζόνες. Αυτή είναι η μοίρα των κομμάτων που ανεβαίνουν», είπε δηλώνοντας πως δεν πιστεύει στις δημοσκοπήσεις και πως ένας ηγέτης οποιασδήποτε χώρας θα πρέπει να προηγείται των δημοσκοπήσεων.

Χαρακτήρισε ωστόσο χρήσιμες τις δημοσκοπήσεις διευκρινίζοντας ότι αυτό που τον απασχολεί είναι πως θα κυβερνήσει σωστά

«Είμαστε μια ράτσα που όταν ξέρει γιατί παλεύει πολεμάει και κερδίζει», πρόσθεσε, εξηγώντας πως αυτό είναι που τον συγκινεί.

Για Ευρωομόλογο- Ταμείο Στήριξης

Το συνολικό χρέος της Ευρώπης είναι μικρότερο από της Αμερικής ή της Βρετανίας. Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημά της έχει «ακαμψίες» και «αναπηρίες», εξήγησε ο κος Σαμαράς, λέγοντας πως «Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι το χρέος της»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, ισχυρίστηκε πως το «γυμνό κομμάτι», είναι πως το Ταμείο Στήριξης δεν έχει μεγάλο αποθεματικό και πως εκεί χτυπάνε οι κερδοσκόποι, ενώ έθεσε ξανά την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου.

«Ντελίριο προκλήσεων της Τουρκίας»

«Δε μπορεί να δεχθεί η Τουρκία πως η Κύπρος θα έχει την προεδρία της ΕΕ», σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αποδίδοντας εκεί τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες.

Αναγνώρισε πάντως πολλές αλλαγές της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια. «Δυστυχώς δεν αλλάζει θέση της απέναντι στη Ελλάδα», είπε ξεκαθαρίζοντας πως «είμαστε 100% υπέρ της Κύπρου», εκφράζοντας την ευχή να υπάρχει ομόνοια και όχι διχασμός στα εσωτερικά της χώρας.

Σημείωσε πως η ΑΟΖ είναι νέο όραμα και ελπίδα για την Ελλάδα και πως πρώτο βήμα για την Ελλάδα είναι η ΑΟΖ ενώ μίλησε για Ντελίριο προκλήσεων από την Τουρκία.

«Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θέμα στο οποίο δεν υπάρχουν αντιπολιτευτικές κορώνες», κατέληξε.

Για τα Σκόπια

«Μια ονομασία για κάθε χρήση», στα Σκόπια, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας αστεία την λύση που προτείνουν για «Μακεδονία του Βαρδάρη», που δείχνει αλυτρωτισμό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μίλησε ακόμη για εθνικισμό του Γκρουέφσκι θυμίζει την Ευρώπη του Μεσοπολέμου, καθώς έχει γεμίσει την πατρίδα του με πατρίδα αγάλματα και χλαμύδες για μια ταυτότητα που δεν του ανήκει ενώ διέκρινε και μια απομόνωση της γείτονας από την Ευρώπη.
Πολύτιμη η γνώμη του Καραμανλή

Στήριξη με τον πιο καθαρό τρόπο στον τέως πρωθυπουργό έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας «πολύτιμη» τη γνώμη του Κώστα Καραμανλή.

Για το πότε πρέπει να μιλήσει ο τέως πρωθυπουργός, είπε ότι είναι «δικό του θέμα», ενώ χαρακτήρισε πολύ καλές τις σχέσεις του με τον τέως πρωθυπουργό, λέγοντας με νόημα: «Δεν καταλαβαίνω γιατί με ρωτάτε καν…»

Για Ντόρα- Ρουσόπουλο- Βουλγαράκη
«Ο χώρος της κεντροδεξιάς, καλύπτεται απόλυτα από τη ΝΔ και η επίκληση και μόνο του όρου κεντροδεξιός από ορισμένους, δεν τους κατατάσσει αυτόματα στην παράταξη μας. Ιδίως από αυτούς που συμπορεύονται με την κυβέρνηση και δημιουργούν συμμαχίες των προθύμων.

Εμείς χτίζουμε την Ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας. Δεν είναι ούτε πολυκατοικία, ούτε μονοκατοικία, ούτε η καλύβα του καραγκιόζη.

Χωρά όλους τους Έλληνες, εκτός από τους λαϊκιστές και τους καιροσκόπους», απήντησε σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.

«Η κα Μπακογιάννη έχει κάνει τις επιλογές της. Για τον κύριο Ρουσόπουλο και τον κύριο Βουλγαράκη ήταν οι συμπεριφορές τους που προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα, ανεξάρτητα από το Βατοπέδι», διευκρίνισε.

Για κοστούμια Υπουργών
«Δεν ξέρω κανέναν να ράβει κοστούμι. Για να φορέσεις όμως τέτοιο, πρέπει πρώτα να έχεις πάρει φόρμα εργασία και να την έχεις λερώσει. Μοναδικό κριτήριο η αξιοσύνη», είπε, φλερτάροντας και με τα παλιά και με τα καινούρια στελέχη της παράταξης.

«Η ΝΔ αλλά και η κοινωνία έχει έναν ανεκμετάλλευτο πλούτο, που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Οποιοδήποτε μπορεί να προσφέρει, θα χρησιμοποιηθεί χωρίς να σκεφτώ δευτερόλεπτο», δήλωσε ερωτώμενος ποιοι θα αποτελέσουν το δικό του Υπουργικό Συμβούλιο, μιλώντας για μικρό σχήμα στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν και εξωκοινοβουλευτικοί παράγοντες.

«Παρακαλώ τη νεολαία να μην ξενιτευτεί»

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε μια δεύτερη αιμορραγία σαν εκείνη του 50 και του 60», σημείωσε αναφερόμενος στους νέους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

«Λέω στο νέο ότι έχουμε σχέδιο. Έχουμε δρομολόγιο. Δίνουμε ελπίδα. Δεν μας πάει και δεν μας πρέπει η ξενιτιά. Δεν υπάρχει τόπος σαν την Ελλάδα. Πρέπει να την αλλάξουμε.

Πρέπει να βοηθήσει. Αρκεί να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας. Να συντρίψουμε τον κακό μας εαυτό…Παρακαλώ το νέο παιδί να μείνει και πρώτα ο Θεός, να γίνει δημιουργός στον τόπο του»

Επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους

«Το πρώτο είναι να αλλάξουμε τον μεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης…Το δεύτερο είναι να αναζητήσουμε διπλωματική λύση για τον άμεσο επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους…Δεν αντέχει άλλο ο τόπος αυτή την κατάσταση. Στο κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχει η έννοια της Αθήνας…. Το τρίτο θέμα είναι το Δουβλίνο 2. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε ακόμη το παραεμπόριο. Τέταρτον, θα αφαιρέσουμε από την αστυνομία, δουλειές γραφειοκρατικές, που δεν πρέπει να κάνει, ώστε να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους…

Για τον Έβρο, δεν είμαστε αντίθετοι, αρκεί να ξεκινήσει…Το ζήτημα αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει θέμα με τους Τούρκους, σε αυτό τον πυρετό των διαβουλεύσεων που γίνεται», απήντησε σε σχετικό ερώτημα.

Για νέο Χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Για άδικο μέτρο έκανε λόγο ο Αντώνης Σαμαράς. «Θυσίες χωρίς αποτέλεσμα, σημαίνει κυβέρνηση αναποτελεσματική», τόνισε, διευκρινίζοντας πως: «Εγώ δεν είπα να μην πληρώσει κανείς. Ο νόμος, νόμος. Αλλά αν έλεγα ότι είμαι υπέρ, ο κόσμος θα είχε τα λεφτά να πληρώσει;» διερωτήθηκε μιλώντας για θεωρητικό ισοδύναμο που έθεσε η κυβέρνηση.

Καταδικαστέες οι δηλώσεις Λυμπερόπουλου

Καταδικαστέες χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά, ο πρόεδρος της ΝΔ, τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, για τους Βουλευτές.

Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν μπορεί να γίνεται σύγχυση μεταξύ του πράσινου συνδικαλιστή της ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου και του γαλάζιου, προέδρου των ταξί καθώς όπως είπε «ο ένας είναι από χώρο που ελέγχει κυβέρνηση. Ο άλλος είναι επιχειρηματίας»

«Γραμμένο στο γόνατο το νομοσχέδιο για τα ταξί»

«Μείγμα νεοφιλελευθερισμού με σοβιετική συνταγή», χαρακτήρισε εντωμεταξύ το νόμο Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, λέγοντας πως ένας άνθρωπος, ήρθε και τα διέλυσε όλα, σημειώνοντας για ακόμη μια φορά πως η ΝΔ συμφωνούσε με τις προηγούμενες ρυθμίσει Ρέππα.

Επικαλέσθηκε μάλιστα παλαιότερη δήλωση Χρυσοχοϊδη, που έκανε λόγο για «νεοφιλελεύθερες αφέλειες» και κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια τελικά είναι η θέση της

Για εργασιακή εφεδρεία

«Άλλο εμείς προτείναμε και άλλο εφαρμόζει η κυβέρνηση. Η πρότασή μας δεν περιλαμβάνει απολύσεις. Η κυβέρνηση την έχει μετατρέψει σε προθάλαμο απολύσεων. Αν γίνει εφεδρεία με τον δικό μας τον τρόπο τότε θα υπάρξει μείωση των δαπανών για το δημόσιο», σημείωσε αναλύοντας τη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κέρδος που θα αποφέρει στο κράτος αλλά και στην κοινωνία.

«Μη τολμήσει απολύσεις προσωπικού με βάση κομματικά κριτήρια γιατί είναι αυτής της νοοτροπίας…», δήλωσε εμφατικά, υπενθυμίζοντας πως στην απογραφή η κυβέρνηση «ξέχασε» να πει πότε προσελήφθησαν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι για να μην το δουν οι Ευρωπαίοι.

«Μην τολμήσει. Δεν είναι πιόνια της οι δημόσιοι υπάλληλοι», επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς

Για Alpha-Eurobank

«Ήμασταν εξ’ αρχής υπέρ της αναδιάρθρωση στον Τραπεζικό τομέα», σημείωσε, σχολιάζοντας την πρόσφατη συγχώνευση 2 μεγάλων τραπεζικών πυλώνων την οποία χαρακτήρισε πολύ θετική.
Διαπίστωσε μάλιστα πως η ελληνική πλευρά δεν «διαφήμισε» όσο θα έπρεπε αυτή την πολύ θετική εξέλιξη.

Φιλική επίθεση σε ΔΑΠ και ΟΝΝΕΔ

«Σημαντική», χαρακτήρισε την παρουσία της νεολαίας, για τα όσα πήγαν στη συνέχεια στη Βουλή.
«Αυτοί μας ενέπνευσαν για να φύγει το άσυλο από τα Πανεπιστήμια», είπε, διευκρινίζοντας πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις καθιστικές 20λεπτες διαμαρτυρίες της ΟΝΝΕΔ, τις οποίες διαχώρισε από τις καταλήψεις.
«Χαίρομαι για τον αγώνα της ΔΑΠ, να μείνουν ανοιχτά τα Πανεπιστήμια», τόνισε, τασσόμενος ανοιχτά κατά των καταλήψεων.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Κουβέντες της πεντάρας... οι κουβέντες για τη δραχμή

Το σχέδιο της ΝΔ για επανεκκίνηση της οικονομίας