ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Σκόπια: Λύση μέσα στους επόμενους μήνες στο θέμα του ονόματος

Τζανακόπουλος για Σκόπια: Λύση μέσα στους επόμενους μήνες στο θέμα του ονόματος

Δημήτρης Τζανακόπουλος | Σκόπια: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εξέφρασε την πεποίθησή του την Τρίτη (09/01/2018) ότι το Σκοπιανό θα λυθεί εντός των επόμενων μηνών.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών (briefing), αν επιβεβαιώνει δημοσιεύματα σκοπιανών ΜΜΕ ότι έχει συμφωνηθεί λύση υπό την ονομασία «Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας», ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε πως δεν θα μπει στην ονοματολογία και πρόσθεσε πως «θα ενταθεί η διαπραγμάτευση τις επόμενες ημέρες».

Όπως είπε, «έχει ανοίξει πλέον ένα παράθυρο ευκαιρίας. Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση δεν είναι μία ακατάσχετη ονοματολογία αλλά να έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες μία λύση στο πρόβλημα αυτό που ταλαιπωρεί την Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια».

Σε ό,τι αφορά τη συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «έχουμε καλέσει το σύνολο της αντιπολίτευσης και χαιρετίζουμε τα κόμματα που πήραν θέση με σαφήνεια. Εφόσον έχουμε εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις, εφόσον υπάρχουν θετικά βήματα, προφανώς και θα ενημερωθούν αρμοδίως οι πολιτικοί αρχηγοί».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Σχετικές ειδήσεις