ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απέναντι στις «γαλάζιες συντεχνίες» ο Σαμαράς

Απέναντι στις «γαλάζιες συντεχνίες» ο Σαμαράς

Έτοιμη να συγκρουστεί ακόμη και με τα «σπλάχνα» της φαίνεται πως είναι η ΝΔ, σε μια προσπάθεια να πείσει την κοινή γνώμη πως μοναδικός γνώμονάς της είναι το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

«Είμαι αντίθετος με όσους νοιάζονται μόνο για το πως θα διασώσουν τα προνόμιά τους. Είμαι αντίθετος με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες του ρεύματος, αντίθετος με όσους θεωρούν δικαίωμά τους να παραλύουν την οικονομική ζωή της πόλης, με καθημερινές πορείες εκατό ατόμων, που αναστατώνουν τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων. Είμαι απέναντι σε όλους αυτούς! Και δεν θα τους κοροϊδέψω. Τους το λέω ευθέως. Τους το λέω κατάμουτρα: Να μη μας ψηφίσουν ποτέ!», αναφώνησε το απόγευμα της Δευτέρας, από το βήμα της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου, με πρώτο τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο, να «σηκώνει το λάβαρο», της υπεράσπισης προνομίων άλλων εποχών.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, που είναι μέλος της Κ.Ε. της παράταξης αλλά και καθημερινός θαμώνας της λεωφόρου Συγγρού, έδειξε όχι μόνο να ενοχλείται από τη δημόσια αποκαθήλωση Σαμαρά, αλλά πληροφορίες τον θέλουν να απείλησε ακόμη και με παραίτηση από τον τομέα μεταφορών της ΝΔ, στον οποίο του έχει δοθεί η θέση του αναπληρωτή τομεάρχη.

Τα παράπονα Λυμπερόπουλου έφθασαν έως τα αυτιά του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά και του διευθυντή του, Κώστα Μπούρα, αλλά και στον Γραμματέα Συνδικαλισμού, Γιάννη Μανώλη.

Ωστόσο η ΝΔ, επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αφού δεν επιθυμεί να εκπέμψει την εικόνα της ρήξης και της σύγκρουσης.

Στο «στρατόπεδο Σαμαρά», εκτιμούν πάντως ότι η δημόσια παρέμβαση Σαμαρά του έδωσε πόντους αφού θεωρούν πως η κοινή γνώμη υποδέχθηκε θετικά την ξεκάθαρη τοποθέτησή του που εκφράζει μια χρόνια ανάγκη αλλά και επιθυμία των περισσοτέρων.

Την ίδια ώρα, γνωρίζουν καλά, πως η σαφής τοποθέτησή του, βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και το κομμάτι των νεοφιλελευθέρων βουλευτών, όπως τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχουν εδώ και καιρό συγκρουστεί με τις συντεχνίες και τους συνδικαλιστές.

Οι εσωτερικοί κραδασμοί, δεν φαίνεται να είναι ικανοί να μεταστρέψουν τη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, σε μια χρονική στιγμή που ο ίδιος φέρεται να πιστεύει πως το μόνο που δεν έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα είναι «η μια κοινωνική ομάδα, να στρέφεται εναντίον της άλλης».

Ωστόσο, παρασκηνιακά, μοιάζουν να γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί και η ακραία λύση της αποχώρησης Λυμπερόπουλου, που παρά το γεγονός ότι πολλοί δεν θα την θεωρούσαν απώλεια, δεν θα ήταν και η καλύτερη δυνατή εξέλιξη, σε μια περίοδο που η παράταξη επιθυμεί να βαδίσει συντεταγμένα προς την εξουσία.