ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ενίσχυση των δεσμών της Κρήτης με τον Αραβικό κόσμο»

«Ενίσχυση των δεσμών της Κρήτης με τον Αραβικό κόσμο»

Στο ρόλο της Αραβικής Άνοιξης αλλά και στο ρόλο της Κρήτης στην ανάπτυξη των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κλείνοντας τις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

«Η Κρήτη είναι μια γειτονιά που έχει δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο. Έχει ιστορικούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο και επιθυμεί να τους διευρύνει και να τους ενισχύσει» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το τελευταίο διάστημα για διάφορους λόγους, χαλάρωσαν αλλά τώρα οι Κρήτες επιθυμούν και θέλουν να τους ενδυναμώσουν.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους που πήραν μέρος στη διάσκεψη της Κρήτης, να δημιουργήσουν θεσμούς που θα διασφαλίσουν τη μόνιμη μετάβαση στη Δημοκρατία.

Μετά το τέλος της συνδιάσκεψης με πρωτοβουλία του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη , πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, με το προεδρείο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λασιθίου, κατά την οποία συζητηθήκαν μέσα σε θετικό κλίμα θέματα εμπορικών συναλλαγών για την ανάπτυξη των χωρών της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.