ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόσιαλος: Δημοψήφισμα το συντομότερο

Μόσιαλος: Δημοψήφισμα το συντομότερο

Την απόλυτη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος παρείχε στον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο, καθώς και στην υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο.

Ο κ. Μόσιαλος, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως βασική προϋπόθεση για την όσο το δυνατόν συντομότερη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι η αποτύπωση των βασικών χαρακτηριστικών της συμφωνίας που επετεύχθη στην ΕΕ για το ελληνικό χρέος, έτσι ώστε να διατυπωθεί σαφώς και το σχετικό ερώτημα που θα τεθεί στην κρίση των πολιτών.

«Η κυβέρνηση έδειξε ένα πολύ συσπειρωμένο μέτωπο σήμερα και, γι’ αυτό, μιλάμε για απόλυτη στήριξη των πρωτοβουλιών του Πρωθυπουργού. Σε όλες τις διαστάσεις που έχουν αυτές οι πρωτοβουλίες», ανέφερε ο κ. Μόσιαλος.

Επίσης, το σύνολο των τεχνικών διαδικασιών που πρέπει να διευκρινιστούν, ο χρόνος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και το ερώτημα θα τύχουν επεξεργασίας από υπουργική επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί σχετικά σύντομα στο υπουργικό συμβούλιο, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου, ει δυνατόν, να αποφανθούν οι πολίτες στο δημοψήφισμα.