ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύριο η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Αύριο η νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ανεβλήθη για αύριο, Πέμπτη στις 10 το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Όπως όλα δείχνουν, οι διαβουλεύσεις έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς ούτε και σήμερα κατέστη δυνατόν να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Καρατζαφέρης, που απεχώρησε οργισμένος από το Προεδρικό Μέγαρο, θα παρευρεθεί στην αυριανή σύσκεψη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, σε ναυάγιο φαίνεται ότι οδεύει η υποψηφιότητα του Φίλιππου Πετσάλνικου για τη θέση του πρωθυπουργού της μεταβατικής κυβέρνησης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η επιλογή του.

Πόλεμος διαρροών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το Λουκά Παπαδήμο

Την ίδια ώρα, πόλεμος έχει ξεσπάσει στα επικοινωνιακά επιτελεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όσον αφορά το Λουκά Παπαδήμο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης σε δήλωσή του υποστήριξε ότι ουδέποτε το όνομα του Λουκά Παπαδήμου προτάθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν θα έλεγε «όχι» σε μια τέτοια υποψηφιότητα.

Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε το κ. Παπαδήμο για πρωθυπουργό, με τον κ. Σαμαρά να απορρίπτει την υποψηφιότητά του, με το επιχείρημα ότι είναι τραπεζίτης.

Στη συνέχεια, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο κ. Παπανδρέου επανήλθε και πρότεινε να ανατεθεί στον κ. Παπαδήμο ο ρόλος του αντιπροέδρου και του υπουργού Εξωτερικών, κάτι που αρνήθηκε ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος.