ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λέει ο λαός για Παπαδήμο

Τι λέει ο λαός για Παπαδήμο

Μετά από πέντε ημέρες πολιτικού θρίλερ, ο Λουκάς Παπαδήμος αποτελεί το νέο πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης, ωστόσο η αγωνία των πολιτών για την επόμενη μέρα παραμένει.

Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος με τα σκληρά μέτρα της τελευταίας κυβέρνησης έχουν προκαλέσει καχυποψία και έντονο προβληματισμό για το μέλλον.

Οι πολίτες πλέον, είναι δύσκολο να πιστέψουν ότι μπορεί να γίνει σοβαρή αλλαγή στην καθημερινότητα τους, όχι γιατί δεν πιστεύουν στις δυνατότητες του νέου πρωθυπουργού αλλά γιατί όπως χαρακτηριστικά λένε η «κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει» .

Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι η απαισιοδοξία που επικρατεί στην ψυχολογία των πολιτών είναι εξίσου έκδηλη ανεξαρτήτου ηλικίας. Τόσο οι νέοι άνθρωποι όσο και οι ηλικιωμένοι δεν θεωρούν ότι μπορεί να αλλάξει κάτι ραγδαία στην βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Πάντως, υπάρχει μια μερίδα του κόσμου που θεωρεί ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα τα καταφέρει στο δύσκολο έργο του και μάλιστα πολύ καλύτερα από τους υπάρχοντες πολιτικούς αρχηγούς.

Τέλος, είναι φανερό ότι οι δεσμοί εμπιστοσύνης μεταξύ του κόσμου και του πολιτικού συστήματος έχουν χαθεί και θα χρειαστούν σοβαρές τομές προκειμένου να σφυρηλατηθούν ξανά σε πιο στέρεες βάσεις.