ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρία κομμάτια το ΠΑΣΟΚ

Τρία κομμάτια το ΠΑΣΟΚ

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

«Στις εκλογές χωρίς αρχηγό τον Παπανδρέου»

Η φράση αυτή δεν είναι πια ψίθυρος μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά ήδη διαμορφώνεται μία ισχυρή τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην Κ.Ο. του Κινήματος.

Ιδιαίτερα τα εκκωφαντικά, δραματικά για το ΠΑΣΟΚ αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων στις κυριακάτικες εφημερίδες, όπου το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να παλεύει για την τρίτη θέση με το ΚΚΕ στις προσεχείς εκλογές (πρώτη η ΝΔ), έχουν προκαλέσει σεισμικές αντιδράσεις μέσα στους 153 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ήδη πρωτοκλασάτα στελέχη (όπως ο κ. Πρωτόπαπας, που μου μίλησε την Κυριακή στην ραδιοφωνική μου εκπομπή στην Real FM) ζητούν δημόσια τη σύγκληση ενός πανελλαδικού συνεδρίου που θα καθορίσει το μέλλον του Κινήματος, αλλά και τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με την οποία θα πάει στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά εμφανίζεται σε τρία κομμάτια: Οι Παπανδρεϊκοί με σύνολο περίπου 60 βουλευτών, οι Βενιζελικοί με σύνολο περίπου 35 βουλευτών, ενώ συσπειρώνει ένα μεγάλο αριθμό βουλευτών που αυξάνει μέρα με την ημέρα η γνωστή τριάδα Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ραγκούση.

Πάντως είναι βέβαιο ότι έχει αρχίσει η εποχή των μεγάλων ανατροπών για το ΠΑΣΟΚ.