ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέμα εκλογικού νόμου από τον Παπανδρέου

Θέμα εκλογικού νόμου από τον Παπανδρέου

Αλλαγή του εκλογικού νόμου πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά το «άτυπο υπουργικό» που συγκάλεσε και στο οποίο συμμετείχαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχει περιθώριο εξεύρεσης κοινής πλατφόρμας ή κοινής προσέγγισης, «αλλά είναι από εκείνα τα θέματα που θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε. Τουλάχιστον, να δούμε αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης».

Στο ζήτημα του εκλογικού νόμου αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ωστόσο αποστάσεις κράτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκτίμησε ότι η ανακίνηση του ζητήματος «θα πυροδοτούσε εκρήξεις».

Πάντως, ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ζήτησε την αμέριστη στήριξη των υπουργών στον Λουκά Παπαδήμο, σημειώνοντας ότι «είμαστε πρωταγωνιστές και συμμέτοχοι σε μια Κυβέρνηση συνεργασίας».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην 19η Φεβρουαρίου ως μια ημερομηνία για την οποία υπάρχει κατ' αρχήν και όχι οριστική συμφωνία για διεξαγωγή εκλογών. «Πιστεύω ότι υπάρχει μια κατανόηση όλων ότι δεν πρέπει να μπούμε στη δίνη του προεκλογικού αγώνα έως ότου έχουμε ολοκληρώσει με ασφάλεια αυτά τα οποία έχουμε κερδίσει. Κι έχουμε κερδίσει σημαντικά», προσέθεσε.