ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιέσεις στον Παπανδρέου για πρωτοβουλίες «εδώ και τώρα»

Πιέσεις στον Παπανδρέου για πρωτοβουλίες «εδώ και τώρα»

Πληθαίνουν οι φωνές στο ΠΑΣΟΚ που ζητούν από τον αρχηγό του, Γιώργο Παπανδρέου, να πάρει εδώ και τώρα πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ανασύνταξης του κόμματος.


Παρά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ωστόσο, που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να κάνει «βουτιά», παλεύοντας για τη δεύτερη θέση με το ΚΚΕ, τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, κρατούν για την ώρα τα χαρτιά τους κλειστά.

Ουδείς έχει τολμήσει να τοποθετηθεί ευθέως και να ζητήσει ανοιχτά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν όλοι όμως, εκφράζουν την ανησυχία τους για το «μοντέλο» με το οποίο θα πάει το κόμμα στις εκλογές.

Το ένα μετά το άλλο, τα κομματικά στελέχη διατυπώνουν προβληματισμούς για την έλλειψη ταυτότητας και τον κομματικό αποπροσανατολισμό και ζητούν επιτακτικά να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επόμενη μέρα, προσεγγίζοντας ακροθιγώς και το ζήτημα ηγεσίας.

«Το ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή εμφανίζει μια εικόνα χυλού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που δεν υποτιμώ καθόλου μεμονωμένων ανθρώπων που δουλεύουν», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ. Πρωτόπαπας, υπογραμμίζοντας ότι το «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει συγκεκριμένα ρεύματα πολιτικής, τα οποία κάποια στιγμή θα συμφωνήσουν και θα στηρίξουν κάποιους ανθρώπους».

Ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος κ. Πέτρος Ευθυμίου τόνισε «ότι πριν απ' όλα ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ πρέπει να τοποθετηθεί»

Η Σοφία Γιαννακά ανέφερε: «(Πρέπει να) μιλήσουμε με μια ειλικρίνεια και όχι πια με πλαστικές σημαίες ποιο είναι το προφίλ του ηγέτη που χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος. Εκτιμώ ότι αυτή η διαδικασία, θα ανοίξει σύντομα, είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να γίνει με κανόνες λιθοβολισμού, αλλά θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση πολιτική, μια συζήτηση με επίπεδο, και μια συζήτηση με ψυχραιμία γιατί οι έλληνες πολίτες κουράστηκαν από μας, θέλουν να ακούσουν αλήθειες, θέλουν να είμαστε ειλικρινείς, και θέλουν επιτέλους να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, και αυτό θα γίνει».