ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Ντάνι Αγιαλόν συναντήθηκε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Για καινούργιο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών έκανε λόγο ο κ. Αβραμόπουλος και επισήμανε ότι η σχέση αυτή δεν επηρεάζει τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες και δεν αλλάζει την πάγια θέση της χώρας μας στο παλαιστινιακό.

Μιλώντας για τη συνεργασία της Κύπρου με το Ισραήλ σε θέματα ενέργειας, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι εγγυητές της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή.

«Η Ελλάδα κινείται πάντοτε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, τις διεθνώς παραδεδεγμένες αρχές και βέβαια, είναι πάντοτε παρούσα στις εξελίξεις, τόσον στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όσο και μπροστά στις μεγάλες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με τις βαθιές αλλαγές, που συντελούνται στον αραβικό κόσμο», κατέληξε.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανήγγειλε επίσης την επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Αθήνα η οποία τοποθετείται στις αρχές του νέου έτους.

Από την πλευρά του ο κ. Αγιαλόν χαρακτήρισε πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχει συνέχεια με την προηγούμενη κυβέρνηση όσον αφορά τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ προς όφελος των δύο λαών και της ευρύτερης περιοχής και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Αβραμόπουλο να επισκεφθεί το Ισραήλ.