ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τα χρήματα που χρειαζόμαστε υπάρχουν

Τσίπρας: Τα χρήματα που χρειαζόμαστε υπάρχουν

«Θλιβερή εξέλιξη χαρακτήρισε την ιστορία με την υπογραφή Σαμαρά», ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο παράλληλα για κατάργηση της Δημοκρατίας και για πρόβλημα στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο «Βήμα fm» επανέλαβε το αίτημα του κόμματος του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, υπογραμμίζοντας πως «είναι ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, για να αποφασίσει ο λαός με ποιες πολιτικές θα βγούμε από την κρίση».

«Ο ιδρυτικός σκοπός της κυβέρνησης αυτής έχει εκλείψει, εφόσον τόσο η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, όσο και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI) είναι στον αέρα, λόγω του ότι φλέγεται ο πυρήνας της Ευρωζώνης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κάλπες δεν θα στηθούν στις 19 Φεβρουαρίου, «ίσως και αρκετά αργότερα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι λεφτά για μισθούς και συντάξεις υπάρχουν, καθώς χρειάζονται 3,8 δισ. ευρώ, για τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη 3 δισ. ευρώ, την ώρα που ο προϋπολογισμός λέει ότι έχουμε 12 δισ. ευρώ από φόρους.

Άρα ο εκβιασμός για την 6η δόση γίνεται γιατί δεν θα είχαμε να πληρώσουμε τα τοκοχρεολύσια των δανείων.