ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΠΑΣΟΚ περιμένει τον Γιώργο να μιλήσει απόψε

Το ΠΑΣΟΚ περιμένει τον Γιώργο να μιλήσει απόψε

Τα βλέμματα στραμμένα στη Βουλή θα είναι απόψε το βράδυ, οπότε και θα γίνει η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2012.

Κι αυτό παρ’ ότι ο προϋπολογισμός θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ δεν αναμένεται να προσθέσει κάτι το καινούριο ο πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο ντόρος που γίνεται αφορά την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ενδέχεται να μιλήσει για πρώτη φορά για τις επικείμενες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την παρέμβαση Χρυσοχοίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού έχουν εισηγηθεί ο κ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απόψε το βράδυ.

Συγκεκριμένα του προτείνουν να εκφράσει ανοιχτά την απόφασή του να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να δοκιμάσει το «αντιπολιτευόμενο σύστημα» εντός του κόμματος, πετώντας του το γάντι. Όπως όλοι οι αντίπαλοί του έχουν καταλάβει, ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προεδρεία του κόμματος και μόνο αν οι εξελίξεις του το επιβάλλουν θα δεχτεί να στηθούν κάλπες στη βάση, κάτι για το οποίο απεύχεται.

Ο υπουργός Ανάπτυξης «άναψε φωτιές» στο παπανδρεικό μέτωπο και προκάλεσε τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Καρχιμάκη να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, ύστερα από συνεννόηση που είχε με την κα Ρεγγίνα Βάρτζελη και τον κ. Νίκο Αθανασάκη.

Όμως η παρέμβαση Χρυσοχοίδη θορύβησε πολλούς βουλευτές. Ήδη ετοιμάζονται δύο μανιφέστα βουλευτών από ισάριθμες ομάδες, με τα οποία θα περιγράφεται η εκτίμηση της κάθε ομάδας. Την Τετάρτη κιόλας οι βουλευτές κκ Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης προτίθενται να καλέσουν δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας η σημερινή παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όποια και αν είναι αυτή, θα επηρεάσει το κλίμα και ίσως προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι μετά την έγκριση της έκτης δόσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού όλα τα κορυφαία στελέχη απελευθερώθηκαν...