Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Θεοδωράκης: Το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση (vid)

Newsbomb

«Δεν θα συμμετέχουμε στην κυβέρνηση, θα παραμείνουμε η χρήσιμη αντιπολίτευση, να λέμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι σήμερα «έπρεπε να είμαστε όλοι εδώ, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα. Έπρεπε να είχαμε το χρόνο αλλά κυρίως το θάρρος για να πούμε γιατί φτάσαμε έως εδώ. Να πούμε για τους συνωμότες της δραχμής και τους πραξικοπηματίες που έχουν κάνει την εμφάνιση τους τις τελευταίες ημέρες».

Σήμερα αποκαλύφθηκε -όπως είπε- ποιοι κρύφθηκαν πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, διεκδίκησαν τις καρέκλες της εξουσίας και τώρα λένε «δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα, αλλά δεν θα παραιτηθούμε. Η ανηθικότητα ως πολιτική. Πρέπει ο πρωθυπουργός να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση».

Δίπλα από τους πολιτικούς συνωμότες, είπε ο κ. Θεοδωράκης, βρίσκονται οι ιερείς του λαϊκισμού.

«Διαφορετικές συμμορίες, ίδιο σόι. Η μεγάλη μάχη δεν είναι μόνο για την Ευρώπη. Πολεμάμε για να νικήσουμε τα παράσιτα του υποκριτές, τους ψεύτες, τους λαϊκιστές», τόνισε.

«Σέβομαι το ΚΚΕ, είναι ξεκάθαρο. Σέβομαι τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν δεν θα ψηφίσουμε και θα παραιτηθούμε. Σέβομαι τα παιδιά που βγήκαν στους δρόμους. Δεν σέβομαι όσους απολαμβάνουν τα καλά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που όταν δεν μετρούν τις καταθέσεις τους, μας κάνουν μαθήματα επανάστασης», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Δεν νοείται να κρατάτε στην κυβέρνησή σας αυτούς που σας καταψήφισαν».

«Δεν έχουμε πια επιλογή, πρέπει να προσπαθήσουμε. Αλλά για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να αλλάξουμε εμείς. Και αυτό κ. Τσίπρα είναι το στοίχημα για σας», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι «θα ψηφίσουμε χωρίς τσαλιμάκια τη συμφωνία που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας» και μετά «θα αγωνιστούμε για να τη βελτιώσουμε».