ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδούβελης: Ζούμε δύσκολες στιγμές

Χαρδούβελης: Ζούμε δύσκολες στιγμές

Τα δυσκολίες της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ανέπτυξε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του για την αίσια έκβαση.

«Ζούμε δύσκολες στιγμές» είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

«Αφήνουμε σταδιακά πίσω μας τα δύσκολα χρόνια, η κακή κατάσταση έχει τελειώσει και ανοίγει ο δρόμος για μια αναπτυξιακή πορεία με ενίσχυση των κοινωνικών δομών», τόνισε κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2015 στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ενώ εκτίμησε ότι «η χώρα δεν θα ξανακυλήσει στην αβεβαιότητα».

Ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι υπάρχει συμφωνία σε μια σειρά από θέματα και επιχειρείται επίλυση και των υπόλοιπων εκκρεμοτήτων.

Ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη αν θα ενημερώσει το κοινοβούλιο για τις διαπραγματεύσεις.

«Σε μια διαπραγμάτευση, όταν είναι στη μέση, δεν μπορείς να πεις εσύ τι γίνεται και να φανερώσεις τη στρατηγική σου. Δεν μπορώ εγώ στη μέση της διαπραγμάτευση να πω αυτό νομίζω, έτσι κι αλλιώς», απάντησε ο κ. Χαρδούβελης.

Παράλληλα, μίλησε για μια νέα περίοδο, με περισσότερη προοπτική για όλους και λιγότερα βάρη. «Περάσαμε τα χρόνια της απαισιοδοξίας και της κατάθλιψης, τώρα είναι καιρός να βλέπουμε τα πράγματα πιο σωστά και πιο λογικά», είπε ο κ. Χαρδούβελης, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση και καμιά επανάπαυση».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, στόχος της κυβέρνησης είναι «να κλείσει και η τελευταία αξιολόγηση». «Θα πετύχουμε. Θα χαράξει μία νέα περίοδος με περισσότερη προοπτική για όλους και λιγότερα βάρη. Αυτός είναι ο εθνικός μας στόχος», υπογράμμισε.

Σχετικές ειδήσεις