ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΔ καλεί τον Βαρουφάκη στην εξεταστική για τα μνημόνια

Η ΝΔ καλεί τον Βαρουφάκη στην εξεταστική για τα μνημόνια

Να καταθέσει ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και με τη σημερινή του ιδιότητα.

Τον σημερινό υπουργός Οικονομικών καλεί στην Εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια η ΝΔ.

Το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης θα έχει ενδιαφέροντα στοιχεία για την έρευνα καθώς διατέλεσε σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ενώ ζητούν στοιχεία και για την πρόσφατη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, με την οποία, όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, επήλθε η τρίτη τροποποίηση του δευτέρου μνημονίου με τη διατήρηση του αγγλικού Δικαίου.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρήστος Σταϊκούρας, ξεκίνησε την ανάγνωση του καταλόγου μαρτύρων από τους υπουργούς Οικονομικών, σημειώνοντας: «Ζητάμε τις καταθέσεις των Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλου, Φ. Σαχινίδη, Γ. Ζανιά, Γ. Στουρνάρα, Γκ. Χαρδούβελη και Γ. Βαρουφάκη».

Ωστόσο, επέμεινε στην περίπτωση του σημερινού υπουργού Οικονομικών, αλλά και στην υπογραφή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, υποστηρίζοντας πως «με τη συμφωνία αποδέχθηκε το 70% του προγράμματος. Πως λοιπόν μιλάτε σήμερα για αποτυχία;».

Πέραν αυτών η ΝΔ ζητά την κατάθεση των διοικητών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλου και Γ. Στουρνάρα, των εκπροσώπων της χώρας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη και Θ. Κατσάμπα, των γενικών γραμματέων του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτη, Γ. Μέργου, Τ. Αναστασόπουλου, των προϊσταμένων ΕΛΣΤΑΤ Μ. Κοντοπυράκη, Αν. Γεωργίου, οικονομικών εμπειρογνωμόνων, ΟΔΔΗΧ κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις