ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν αξίζεις να είσαι πρωθυπουργός

Πολυνομοσχέδιο - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν αξίζεις να είσαι πρωθυπουργός

«Τα ψέματα, οι αυταπάτες, η ασχετοσύνη, η υποκρισία έχουν μεγάλο κόστος», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και ζήτησε για ακόμα μια φορά εκλογές «για το καλό του τόπου»

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας μας είχε πει ότι δεν πρέπει να τον κατηγορήσουμε ότι μας είπε ψέματα, αλλά γιατί απλά είχε αυταπάτες. Τι είναι χειρότερο, ένα ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατώμενος ο οποίος δεν έχει συναίσθηση τι γίνεται γύρω του;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός της χώρας.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον χαρακτήρισε ως ένα πολιτικό που την άγνοιά του την εμφάνισε ως αντισυμβατική μαγκιά. «Δεν είναι μαγκιά να μην έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάς, σημαίνει απλούστατα ότι δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Εκτός από αυταπάτη υπήρχε πολιτική απάτη, κυνική, οργανωμένη και αδίστακτη», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας παράλληλα τον πρωθυπουργός για αδυναμία στοιχειώδους αυτοκριτικής.

«Αντί να ανακαλύψετε την ευθύνη της αλήθειας συνεχίζετε να ψεύδεστε. Ρίχνετε ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο του πολιτικού κυνισμού. Ο πολιτικός κυνισμός της εξουσίας καταλήγει πάντα σε σκάνδαλα. Οι πληγές της σύντομης παραμονής σας στην εξουσία δεν θα επουλωθούν γρήγορα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε καραντίνα, βιώνει μια πρωτοφανή υποβάθμιση στην ευρωπαϊκή σκηνή», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε πως ήρθε η ώρα του λογαριασμού για την κυβέρνηση. «Τα ψέματα, οι αυταπάτες, η ασχετοσύνη, η υποκρισία έχουν μεγάλο κόστος», σημείωσε και πρόσθεσε πως η ελληνική οικονομία θα χάσει το 2015 και 2016 21 δισ. ευρώ από την επιστροφή στην ύφεση. Δηλαδή 5.000 ευρώ για το κάθε νοικοκυριό.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως οι νέοι φόροι θα στραγγαλίσουν κάθε επιχειρηματική δράση. Θα οδηγήσουν νομοτελειακά, ολοένα και περισσότερους να κρυφτούν στην παραοικονομία.

«Με τα μέτρα που σήμερα νομοθετείτε στερείτε από τη χώρα τη δυνατότητα να ανακάμψει να προοδεύσει, να αναπτυχθεί», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφερόμενος στους ελεύθερους επαγγελματίες είπε: «Γιατί να εργαστεί αυτός ο άνθρωπος κ. Τσίπρα; Για να πάρει σπίτι 750 ευρώ ενώ κανονικά βγάζει 2000 ευρώ το μήνα; Έχετε το θράσος να έρχεστε στην αίθουσα και να βαφτίζετε όλους τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ φοροφυγάδες. Επιδίδεστε στο αγαπημένο σας χόμπι, να τσακίσετε τη μεσαία τάξη. Η εργασία τιμωρείτε και η ιδιοκτησία διώκεται. Ο πολιτικός σας σκοπός είναι η πλειβιοποίηση της μεσαίας τάξης».

mm

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι έμμεσοι φόροι στερούν εισόδημα από αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη. «ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, τέλος διαμονής στα ξενοδοχείο, τέλος στο τηλέφωνο, το ίντερνετ, στην τηλεόραση και άλλα τόσα αγαθά».

Κάνοντας αναφορά στο ζήτημα των ειδικών μισθολογίων ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε το θράσος να καταθέσει αυτή τη νομοτεχνική διόρθωση υποθετικού χαρακτήρα. «Κοροϊδεύετε τους ένστολους, στα μούτρα. Ντροπή σας!», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζαν από τα έδρανα.

Αναφερόμενος στον περιβόητο «κόφτη» τόνισε πως είναι η ρήτρα της προσωπικής αναξιοπιστίας του Αλέξη Τσίπρα. «Επειδή γνωρίζουν οι δανειστές ότι τα μέτρα δεν βγαίνουν, σας δεσμεύουν και σας δένουν πισθάγκωνα», σημείωσε.

Όσον αφορά το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε την κυβέρνηση: «Γιατί δεν υπάρχει κανείς έλεγχος από το ελληνικό κοινοβούλιο στο υπερταμείο και γιατί δεν αρκούσε το ΤΑΙΠΕΔ για να διαχειριστεί τις ιδιωτικοποιήσεις;» και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα δεν ήταν η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά οι δικές σας παλινωδίες. Εξηγήστε μας επιτέλους, είναι καλές ή δεν είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. Δεν το έχετε αποφασίσει, γι' αυτό και σας ζητούν να υποθηκεύσετε όλη τη χώρα. Και εσείς το κάνατε πρόθυμα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αμφιβολία του για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Οι περισσότεροι φόροι θα οδηγήσουν σε λιγότερες επενδύσεις», υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα και τα όσα έλεγε για τη Βενεζουέλα, η οποία βρίσκεται σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση. «Θέλω να θυμίσω τι δηλώνατε στο κανάλι της Βενεζουέλας. «Ο Ούγκω Τσάβες πέτυχε σημαντικά πράγματα για τη χώρα του» λέγατε κ. Τσίπρα. Η Βενεζουέλα έχει καταστραφεί από το φίλο σας τον Νικολά Μαδούρο. Πώς εξηγείτε ο θαυμασμός και η σπουδή σας να καλύψετε τον παρεκτρεπόμενο πρέσβη της χώρας», ρώτησε και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα λαϊκιστή, οπορτουνιστή και εξουσιολάγνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο twitter την παρακάτω φωτογραφία

mi

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ξανά εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικά πως όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τον τόπο. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι το πρόβλημα και γι' αυτό πρέπει να φύγει το συντομότερο και γι' αυτό το αίτημά μας για πρόωρες εκλογές παραμένει».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε άνοιγμα προς όλες τις «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις» υποστηρίζοντας πως όλοι μαζί μπορούν να φέρουν μια νέα συμφωνία για τη χώρα.

«Το μεταρρυθμιστικό μέτωπο είναι σήμερα πλειοψηφικό και θα εκφραστεί πολιτικά μέσα από τη ΝΔ. Θα φέρουμε μια νέα συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία, αλλά και με τους εταίρους μας. Είναι παράλογο να ζητούνται τέτοιοι στόχοι από την Ελλάδα. Ο στόχος πρέπει να αναθεωρηθεί στο 2%. Οι συνθήκες είναι ώριμες για μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αλλά με ένα άλλο μείγμα πολιτικής από αυτό του κ. Τσίπρα. Οι μεταρρυθμίσεις που θα δρομολογήσουμε πηγαίνουν πάνω και πέρα από τις δεσμεύσεις του υφιστάμενου προγράμματος», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως μια καταρτισμένη κυβέρνηση, ακριβώς το αντίθετο από το θίασο που μας κυβερνά σήμερα, μπορεί να προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις δαπανών και σταδιακή αποκλιμάκωση φορολογικών επιβαρύνσεων.

«Χρειαζόμαστε ένα συνολικό νέο Δημόσιο, με αναδιάταξη υπηρεσιών, ώστε να μπορεί να προσφέρει περισσότερα με λιγότερα. Υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν είναι το πιο θεμελιώδες πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. «Ο παρονομαστής είναι το πρόβλημα, το ΑΕΠ, πολύ περισσότερο από ότι είναι ο αριθμητής, το Χρέος. Κάνατε το κούρεμα του χρέους, σημαία σας. Γνωρίζουμε ότι οι δανειστές δεν συζητούν για κούρεμα χρέους και δεν πρόκειται να συζητήσουν για ουσιαστική παρέμβαση πριν τη λήξη του προγράμματος. Δεν πετύχατε καν αυτό που εμείς είχαμε εξασφαλίσει το 2012 γιατί πολύ απλά κανείς δεν σας εμπιστεύεται. Είχατε μια μοναδική ευκαιρία ως νέα κυβέρνηση, τη χάσατε. Θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, αλλά το κόστος που θα κληθεί να λάβει η χώρα θα είναι τεράστιο και θα το πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Η ΝΔ θα υπηρετήσει την πατρίδα, με υπευθυνότητα, οδηγώντας την Ελλάδα στην ανάπτυξη και με αυτό συντάσσεται και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις