ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την Παιδεία

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή για την Παιδεία

Η συζήτηση αναμένεται να εξελιχθεί σε εφ όλης της ύλης μάχη μεταξύ πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης

Με φόντο το δραματικό οικονομικό κλίμα αλλά και την εκρηκτική κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό για τον διαγωνισμό αδειοδότησης των καναλιών, Τσίπρας και Μητσοτάκης ετοιμάζονται για την πρώτη μονομαχία τους στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό στη Βουλή προκειμένου να συζητηθεί σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση το θέμα της Παιδείας.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί και στη συζήτηση θα δώσουν το «παρών» και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, αν και είναι προφανές πως η συζήτηση θα λάβει χαρακτήρα προσωπικής μονομαχίας μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την Πειραιώς συγκλίνουν στο συμπέρασμα πως η συζήτηση θα μετατραπεί σε εφ΄ όλης της ύλης μετωπική σύγκρουση, Παιδεία και Εκκλησία, τηλεοπτικές άδειες, ιδιωτικοποιήσεις, διαπλοκή.

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, θα επιτεθεί ευθύς εξ αρχής στον κ. Τσίπρα, θυμίζοντας ότι ζήτησε αυτή τη συζήτηση την 1η Αυγούστου με στόχο να συζητηθούν τα θέματα της Παιδείας προτού να ανοίξουν τα σχολεία και η κυβέρνηση την όρισε έπειτα από οκτώ εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για ιδεοληπτικά σύνδρομα, εμμονές και ανικανότητα διαμηνύοντας ότι η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνιστά οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις