ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μιλάτε εσείς που στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο; (video)

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Μιλάτε εσείς που στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο; (video)

Ιδιαίτερα αιχμηρό ήταν το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την δευτερολογία του, σχολιάζοντας το δεκτό από τον πρωθυπουργό αίτημα του για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την διαπλοκή και τη διαφθορά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «Ο πρωθυπουργός επανέρχεται στον τόπο του εγκλήματος».

«Επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος. Χαίρομαι γι’ αυτό. Όμως υπάρχει μία διαφορά. Σε σχέση με το τι γνωρίζαμε τότε, υπάρχουν κάποια δεδομένα ο Καλογρίτσας, η Τράπεζα Αττικής και η offshore της Αυγής», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και συμπληρώνοντας πως, «όταν ζητούσατε προ ημερησίας για τη διαφθορά και την διαπλοκή και, όταν έγινε η συζήτηση τον Μάρτιο, κατά γενική ομολογία υποστήκατε μία πανωλεθρία».

Αναφορικά για το θέμα της Παιδείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και χαρακτήρισε «υποκρισία» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός κατηγόρησε ότι δεν φοίτησε σε δημόσιο σχολείο.

«Με κατηγορήσατε ότι δεν έχω περάσει έξω από ελληνικό πανεπιστήμιο» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Μην με εγκαλείτε διότι εσείς ο ίδιος δεν εμπιστεύεστε τη δημόσια εκπαίδευση και στέλνετε τα παιδιά σας σε ιδιωτικό. Η δική σας διαδρομή αναδεικνύει την υποκρισία» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είναι απαραίτητη η σύνδεση της παιδείας με την αγορά εργασίας» επανέλαβε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστες και τις αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την συμμετοχή του στο κίνημα της Παιδείας που είχε αναφέρει νωρίτερα, «Ήταν τιμή μου να συμμετέχω σε κάποιες από τις σημαντικές εξάρσεις του μαθητικού και φοιτητικού κινήματος του τόπου μας, διότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή του τόπου μας», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάζει «Το όνομα της φοιτητικής παράταξης της οποίας ήταν επικεφαλής ο Αλ. Τσίπρας ήταν Εγκέλαδος. Αυτό έχετε κάνει στη χώρα».

«Πράγματι είχα την δυνατότητα να σπουδάσω σε κορυφαίο αμερικάνικο μη κρατικό πανεπιστήμιο. Φαντάζομαι ότι και εσείς θα μπορούσατε να κάνετε, οικονομικό πρόβλημα δεν είχατε, σκληρή δουλειά χρειάζεται. Μην λέτε για εμένα ότι δεν έχω περάσει έξω από δημόσιο σχολείο, όταν εσείς έχετε στείλει τα παιδιά σας σε ιδιωτικό σχολείο. Αυτή είναι η υποκρισία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις