ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος σε Μητσοτάκη: Διώξτε τώρα τον Άδωνι Γεωργιάδη

Τζανακόπουλος σε Μητσοτάκη: Διώξτε τώρα τον Άδωνι Γεωργιάδη

Να αποπέμψει άμεσα τον Άδωνι Γεωργιάδη από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για τη χυδαία φρασεολογία κατά του Αλέξη Τσίπρα

Η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση Αντωνοπούλου και το σκάνδαλο Novartis μεταφέρθηκε στη Βουλή και στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Mετά την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, τον λόγο πήρε ο κ. Τζανακόπουλος σχολιάζοντας ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία «υπενθύμιση για το ποιος είναι πρόεδρος της Ν.Δ. παρά τοποθέτηση για ζητήματα παιδείας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για χυδαία φρασεολογία εναντίον του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα από πλευράς Γεωργιάδη, διερωτώμενος: «Πόσες μέρες θα περάσουν μέχρι να αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Γεωργιάδη όχι μόνο για το σκάνδαλο Novartis αλλά και για την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στον Πρωθυπουργό;«Δεν ξέρω αν είναι πολλοί εκείνοι από τη Ν.Δ. που αισθάνονται χαρούμενοι να γίνονται τέτοιες τοποθετήσεις».

Αναφερόμενος στην υπόθεση αποπομπής της Ράνιας Αντωνοπούλου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είχε την υπευθυνότητα να κάνει δεκτή την παραίτησή της. «Στη ΝΔ έχετε την ευθιξία να παραιτηθείτε μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση Novartis;», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η διαφορά της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται ανάγλυφα. Στην περίπτωση της κ. Αντωνοπούλου έχουμε μία λανθασμένη χρήση μίας διάταξης νόμου που ψήφισε το σύνολο του ελληνικού κοινοβουλίου, κακώς» παραδέχτηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που ο κ. Μητσοτάκης βρήκε το σθένος να έρθει και να καταγγείλει την κυβέρνηση για ηθικό έλλειμμα όταν κρύβατε στικάκια, όταν έχετε δάνεια 200 εκατ. ευρώ, όταν πρωταγωνιστήσατε σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Αλλά όταν έρχεται η ώρα κάνετε λόγο για σπίλωση και για σκευωρία» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αδωνις: Δεν παραιτούμαι! Να παραιτηθεί και ο Παπαδημητρίου

Σε παρέμβαση του επί προσωπικού προς τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, έθεσε θέμα παραίτησης και του υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, έπειτα από αυτήν της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου για το επίδομα ενοικίου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο «Ακούστε πρώτα απ’ όλα γιατί δεν θα παραιτηθώ. Δεν θα παραιτηθώ γιατί ο κ. Τσίπρας με την κα Παπασπύρου την κα Θάνου και τον κ. Παπαγγελόπουλο έστησαν αυτή τη σκευωρία. Είπατε να κάνουμε μήνυση και στο FBI. Πριν από 1 ώρα ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι το FBI δεν κάνει καμιά έρευνα για κανέναν Έλληνα πολιτικό.

Όσον αφορά την κα Αντωνοπούλου και ο κ. Παπαδημητρίου έπαιρνε τα λεφτά άρα μαζί της και πρέπει να πάει στην παραίτηση. Εάν για όποιον αναφέρεται το όνομα του στην δικογραφία πρέπει να παραιτηθεί αναφέρεται και του κ. Κουρουμπλή του κ. Ξανθού και του κ. Πολάκη στο έγγραφο το οποίο αποκρύψατε άρα πρέπει να παραιτηθούν και αυτοί».

Σχετικές ειδήσεις