ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θεσσαλονίκη: «Τα παιδιά του Χίτλερ» στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Θεσσαλονίκη: «Τα παιδιά του Χίτλερ» στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

«Τα παιδιά του Χίτλερ» έρχονται να αφηγηθούν τις ιστορίες των παππούδων τους μέσα από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Πρόσωπα, τα οποία τότε ήταν μικρά και άκουγαν τους ψίθυρους των γονιών τους, τώρα μεγάλωσαν και μιλούν για την «κληρονομιά» που άφησαν πίσω τους οι πρόγονοί τους.

Η Μπετίνα Γκέρινγκ και ο αδελφός της υποβλήθηκαν σε στείρωση προκειμένου να μην περάσουν "το αίμα ενός τέρατος" στις επόμενες γενιές, η Κάθριν Χίμλερ παντρεύτηκε το γιο ενός επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος και ευελπιστεί ότι κάποια μέρα θα μπορέσει να αφηγηθεί στο γιο της την αληθινή ιστορία για το "σκοτεινό" παρελθόν της οικογένειας της και ο Ράινερ Ες μόλις έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί το μέγεθος της τραγωδίας του Ολοκαυτώματος στην πλήρη του διάσταση.

Απόγονοι των πιο ισχυρών φυσιογνωμιών του ναζιστικού καθεστώτος, άνδρες και γυναίκες των οποίων η κληρονομιά τους συσχετίζει με ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ιστορία, φέρουν στην ταυτότητά τους επίθετα που από μόνα τους σκορπούν τον τρόμο.

Ο ισραηλινός σκηνοθέτης Χανόχ Ζεεβί δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ που μιλάει μέσα από το στόμα των νεώτερων που θυμούνται...

Το ντοκιμαντέρ «Τα παιδιά του Χίτλερ"»του Χανόχ Ζεεβί θα προβληθεί στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» σήμερα, στις 15:00 και την Παρασκευή στις 13:00 το μεσημέρι.