ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Job Fair Athens: Φοιτητές «παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους»

Job Fair Athens: Φοιτητές «παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους»

Τη μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα πανεπιστήμια και την αγορά εργασίας επιχειρούν να γεφυρώσουν φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών, οι οποίοι προχωρούν στη διοργάνωση του «Job Fair Athens», αύριο και την Πέμπτη, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

Εκατόν είκοσι φοιτητές προπτυχιακών σχολών, μέλη του διεθνούς φοιτητικού οργανισμού ηλεκτρολόγων μηχανικών EESTEC, αποφάσισαν «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους», όπως λένε, και να φέρουν σε επαφή φοιτητές και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών, οικονομικών και τεχνολογικών σχολών με εταιρείες που αναζητούν προσωπικό.

«Υπάρχει έλλειψη προετοιμασίας από τα πανεπιστήμια στους φοιτητές για να βγουν στην αγορά εργασίας. Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τους φοιτητές, ώστε να μπουν στο στάδιο του προβληματισμού και της ενημέρωσης για την αγορά εργασίας» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της διοργάνωσης, Σεραφείμ Ζορμπάς.

Πρόκειται για την τέταρτη συνεχή χρονιά που υλοποιείται η διοργάνωση. Τις τρεις προηγούμενες χρονιές το «Job Fair Athens» προσέλκυσε 4.500 επισκέπτες και 63 μοναδικές εταιρείες, ενώ μόνο πέρυσι διεξήχθησαν 2.500 συνεντεύξεις.

«Πιστεύουμε ότι είναι στο χέρι του καθενός να βρει δουλειά, αρκεί να το ψάξει και να προετοιμαστεί κατάλληλα» επισημαίνει ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 50 αγγελίες.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές και απόφοιτοι καλούνται να ανεβάσουν το βιογραφικό τους στην ιστοσελίδα του «Job Fair Athens» www.jobfairathens.gr, προκειμένου οι εταιρείες να έχουν πρόσβαση σε αυτό για έναν χρόνο.

Κατά την παρουσία τους στη διοργάνωση, οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εκπροσώπους των εταιρειών, αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα μέσα από παράλληλες δράσεις, όπως συμβουλές για τη σύνταξη των βιογραφικών, τη σωστή ενημέρωση των προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα και την υλοποίηση νεοφυών επιχειρήσεων.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.