ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Προς Τήνο II» συναντιούνται και φέτος οι καλλιτέχνες

«Προς Τήνο II» συναντιούνται και φέτος οι καλλιτέχνες

Η ομαδική έκθεση Προς Τήνο ΙΙ εγκαινιάζει σήμερα μια σειρά εικαστικών αναπαραστάσεων των δεσμών ανάμεσα στο νησί και στους ανθρώπους του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην φετινή ομαδική έκθεση Προς Τήνο II συμμετέχουν δεκαπέντε σύγχρονοι καλλιτέχνες που είτε κατάγονται από το νησί είτε διατηρούν μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Η συναισθηματική έλξη και ο δεσμός τους με την Τήνο είναι η αφορμή της ομαδικής τους συνύπαρξης.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκεται αφενός η προσπάθεια να δει κανείς ένα αντικείμενο, ένα γεγονός ή έναν τόπο με διαφορετική ματιά, σαν να επρόκειτο για μια αναπάντεχη συνάντηση, και αφετέρου η συγκατοίκηση, το μοίρασμα ενός κοινού χώρου.

Σε συνέχεια της έκθεσης που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2013 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού η καλλιτεχνική και πνευματική κληρονομιά της Τήνου αναδεικνύεται μέσα από συνύπαρξη καταξιωμένων καλλιτεχνών με πρωτοεμφανιζόμενους. Όπως επισημαίνεται, η ιδιαιτερότητα της φετινής έκθεσης έγκειται στο ότι διαμορφώνεται σε συνάρτηση με την περσινή και επιχειρείται ένας διάλογος που αναπτύσσεται στον χώρο αλλά και στον χρόνο.

Την έκθεση που θα διαρκέσει έως τον Οκτώβριο, επιμελείται ο Χριστόφορος Μαρίνος.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Artemis*, Μαίρη Αντωνοπούλου, Ινώ Βαρβαρίτη, Coti K., Γιάννης Θεοδωρόπουλος , Νικολέττα Κατσαμπέρη, Μαρία Κόντη, Πάνος Κούρος, Γιώργος Παλαμάρης, Χριστίνα Παπαδημητρίου , Αντώνης Πίττας, Δημήτρης Σκαλκώτος, Νίκος Τρανός, Γιώργος Χαρβαλιάς, Ζωή Χατζηγιαννάκη.

Μετά τα εγκαίνια της έκθεσης θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση The Alchemists of Surreal Cabaret από τους Opera Chaotique.

Στο Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) από τις 19/7-28/10

Εγκαίνια: Σάββατο 19/7 στις 20.00

Στις 20/7 θα γίνει ξενάγηση από τον επιμελητή στις 12.00

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών: «Διασκεδαστικές ιστορίες περί θνητότητας»