ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξανά μαζί στην σκηνή Δανδουλάκη- Χαϊκάλης

Ξανά μαζί στην σκηνή Δανδουλάκη- Χαϊκάλης
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές συνεργασίες του ερχόμενου χειμώνα...

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές συνεργασίες του ερχόμενου χειμώνα αναμένεται να είναι αυτή της Κάτιας Δανδουλάκη και του Παύλου Χαϊκάλη.

Οι δυο πρωταγωνιστές θα ξανασυναντηθούν στην σκηνή του θεάτρου «Κάτια Δανδουλάκη» στο έργο του Μελ Μπρουκς «Να ζει κανείς ή να μην ζει», το οποίο ανέλαβε να διασκευάσει το πετυχημένο συγγραφικό δίδυμο Ρέππας- Παπαθανασίου.

«Να ζει κανείς ή να μην ζει» είναι το ερώτημα που έθεσε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο αριστούργημα του Άμλετ, στο οποίο είναι και βασισμένο το έργο που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Ο κεντρικός ήρωας του έργου, ένα άσημος Πολωνός ηθοποιός, ο Φρέντερικ Μπρόνσκι, κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου πολέμου κάνει τα πάντα για να σωθεί από την θηριωδία των Γερμανών.

Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι μοιάζει εκπληκτικά με έναν διοικητή των ναζί και μαζί με άλλα δυο μέλη του θιάσου του, επιχειρούν να το εκμεταλλευτούν προς όφελος της Αντίστασης. Παίρνει την σύζυγο του Άννα και μέσα στις φλόγες του πολέμου προσπαθούν να διαφύγουν στη Μεγάλη Βρετανία παριστάνοντας τους Γερμανούς.