ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ρόδος: 80.000 ραβασάκια σε δημότες από κλήσεις

Ρόδος: 80.000 ραβασάκια σε δημότες από κλήσεις

Ραβασάκια στέλνει η δημοτική αρχή Ρόδου, αντί για ευχετήριες κάρτες ενόψει των Χριστουγέννων, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της.

Όπως έκανε γνωστό χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Τσουκαλάς θα αποσταλούν συνολικά 80.000 ραβασάκια για τις κλήσεις για παράνομη στάθμευση σε όσους οδηγούς δεν κατέβαλαν μέχρι στιγμής τα πρόστιμα. Σημειώνεται πως όσοι δεν πληρώσουν ακόμη και τώρα τις κλήσεις, τότε τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται στην εφορία.

«Αυτά τα ειδοποιητήρια θα έπρεπε να είχαν σταλεί εδώ και καιρό, όμως η περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για το δήμο Ρόδου, που ελέγχεται για τα έσοδά του» δήλωσε σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο κ. Τσουκαλάς, κάνοντας γνωστό πως οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται στο δημαρχείο και στη διεύθυνση οικονομικών για την καταβολή των προστίμων, πριν αυτά σταλούν στην εφορία μετά το πέρας περίπου δύο μηνών, έχοντας μάλιστα και τη δυνατότητα ευνοϊκών ρυθμίσεων. Ο κ. Τσουκαλάς τόνισε ακόμη πως ενδέχεται να υπάρχουν και λάθη στα ειδοποιητήρια και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι Ροδίτες σε περίπτωση που ήδη έχουν πληρώσει τα πρόστιμα, να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22410 44380. «Αν δεν εισπράξουμε τις οφειλές, τότε υπάρχει ο κίνδυνος καταλογισμού ευθυνών στους πολιτικούς προϊσταμένους» τόνισε ο κ. Τσουκαλάς.

Παράλληλα, η δημοτική αστυνομία έλαβε εντολή να ξεκινήσει την επίδοση εξωδίκων στους κακοπληρωτές ενοικιαστές καταστημάτων της Νέας Αγοράς. Συνολικά θα επιδοθούν 90 εξώδικα για οφειλές άνω των δύο περίπου εκατομμυρίων ευρώ προς το δήμο Ρόδου, σύμφωνα με το palmos.gr.