ΚΟΣΜΟΣ

Προβολή του Ρεθύμνου στο Στρασβούργο

Προβολή του Ρεθύμνου στο Στρασβούργο

Tο Ρέθυμνο «φιλοξενείται» στο Στρασβούργο και προβάλλεται ως ο νομός του πολιτισμού, του πνεύματος, του τουρισμού, της παράδοσης, της κρητικής διατροφής και φυσικά ως μία ενδιαφέρουσα και γνωστή πανεπιστημιούπολη.

Το Στρασβούργο, συμπρωτεύουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά τις Βρυξέλλες, όπου εδρεύουν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβουλίο της Ευρώπης, «χτυπά» από χθες στον παλμό της ρεθεμνιώτικης καρδιάς.

Πρόκειται για μία αξιόλογη ευκαιρία και ένα εργαλείο προβολής και προώθησης του Ρεθύμνου το οποίο, μεταξύ άλλων, θα αξιοποιηθεί ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα που θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν σκέψεις και προγραμματισμό για το εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό μέλλον του Ρεθύμνου.

Η επιλογή για προβολή του Ρεθύμνου από τον δήμο Στρασβούργου, έγινε στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλοξενίας e.cite που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, προσκαλώντας μια ευρωπαϊκή πόλη για να αυτοπαρουσιασθεί για το σύνολο των δραστηριοτήτων του με σημαντικό άξονα αυτόν της ανάδειξης ως ένας ευρωπαϊκός και διεθνής τουριστικός προορισμός.