ΕΛΛΑΔΑ

Σε οικονομικό αδιέξοδο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δηλώνει ο Πρύτανης

Σε οικονομικό αδιέξοδο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δηλώνει ο Πρύτανης

Η συνεχής περικοπή πόρων και το κούρεμα των αποθεματικών έχουν οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ο Πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης περιέγραψε στα "Νέα από τα Γιάννενα", την κατάσταση με μελανά χρώματα υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια οι περικοπές ανήλθαν στο 64%.

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή το Πανεπιστήμιο κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα υπηρεσίες προς τους φοιτητές, όπως είναι η στέγαση και η σίτιση.

Παράλληλα μείζον είναι το πρόβλημα για τη Ζάππειο Φοιτητική Εστία καθώς εξ αιτίας οφειλής ύψους 300 χιλιάδων ευρώ ο εργολάβος που εκτέλεσε το έργο προχώρησε σε έκθεση κατάσχεσης.Το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αδυνατεί να το λύσει και έτσι το Πανεπιστήμιο αναζητά τρόπους επίλυσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Εκτενής συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κυρίως από την περικοπή πόρων, έγινε μεταξύ του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλου Αλμπάνη και του Αντιπρύτανη κ. Γεωργίου Καψάλη που τον επισκέφτηκαν στο γραφείο του.