ΕΛΛΑΔΑ

Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Σούδα

Αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο στη Σούδα

Στην βάση του ΝΑΤΟ στην Σούδας βρίσκεται το αμερικανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο κρούσης ''Αλεξάνδρεια'' (SSN 757), κλάσεως Λος Άντζελες.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης των ναυτικών δυνάμεων του 6ου αμερικανικού Στόλου που έχει περιοχή ευθύνης την Μεσόγειο και διενεργεί ''θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας'' .

Το υποβρύχιο «Αλεξάνδρεια» έχει βάση το Groton στο Κονέκτικατ.Εχει πλήρωμα 110 μέλη και στον οπλισμό του περιλαμβάνονται τορπίλες, βλήματα Tomahawk και Harpoon, ενώ έχει και αντι-πυραυλικά συστήματα.

Στο υποβρύχιο ''Αλεξάνδρεια'' (SSN 757), έχουν γυριστεί μερικές σκηνές της ταινίας Stargate: Continuum, το 2007-8. Ο τότε-καπετάνιος του «Αλεξάνδρεια» , διοικητής Mike Bernacchi και τα μέλη του πληρώματος του έπαιξαν οι ίδιοι κάποιους ρόλους- τους εαυτούς τους δηλαδή.

Όπως διαβάζουμε στο kranos.gr , το «Stargate: Continuum» είναι μια αμερικανο-καναδική ταινία στρατιωτικής επιστημονικής φαντασίας.που γράφτηκε από τον Brad Wright και σκηνοθετήθηκε από τον Martin Wood . Η ταινία είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και την περιπέτεια- συνέχεια του πρώτου Stargate.