Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συνομιλούν διαφωνώντας, αλλά πάντως συνομιλούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνομιλούν διαφωνώντας, αλλά πάντως συνομιλούν με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια διπλή κριτική που προφανώς είναι φυσιολογική, ως εκ της θέσεώς τους και των συμφερόντων τους, άσκησαν χθες, Τετάρτη, (26/11/2014) με ενημερωτικά τους σημειώματα στον ΣΥΡΙΖΑ, δύο funds.

Εξ ορισμού δανειστές και μάλιστα άμεσα ενδιαφερόμενοι για την τήρηση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος και την επιτυχία της τρόϊκα, το hedge fund Capital και η Bank of America/Merill Lynch, ενημέρωσαν τους πελάτες τους ότι τα όσα άκουσαν από τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό στο Λονδίνο είναι εκτός της δικής τους λογικής για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Καταρχήν, θα δοκίμαζε κανείς με μεγάλη έκπληξη να ακούσει από το κεφάλαιο, που προκάλεσε την κρίση, να υιοθετεί τις αντισυστημικές απόψεις ενός αριστερού κόμματος από τη χώρα row model για το γερμανικό φιλοτραπεζικό σχέδιο.

Στην αιχμή της κριτικής τους είναι ότι η ερμηνεία που οι ίδιοι έδωσαν στα όσα άκουσαν και όχι αυτές καθ’ εαυτές οι οικονομικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το hedge fund Capital σε πεζοδρομιακή γλώσσα προσπαθεί να προαναγγείλει την κόλαση, αλλά στην ουσία αποκαλύπτει ότι ο πανικός είναι asset για τους ίδιους.

Η Bank of America/Merill Lynch λίγο πιο σοβαρή όντας συστημική τράπεζα με παρελθόν (είχε πρωταγωνιστήσει στις ΗΠΑ το 2008 όταν με πολιτικό τρόπο από τους χειριστές της κρίσης όπως ο τότε υπουργός οικονομικών Πόλσον, οδηγήθηκε στον BofA η τράπεζα Merill Lynch).

Άμεσα οι κυβερνητικοί που αγωνιούσαν να κρύψουν τον "Τιτανικό" στο Παρίσι, έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις απόρριψης του σχεδίου της Κουμουνδούρου από τις αγορές. Όμως έτσι απλώς επιβεβαίωσαν ταύτιση συμφερόντων και προφανώς σχεδιασμών με τα funds και τις τράπεζες της κρίσης.

Γιατί να είναι όμως σπουδαίο το τι λένε δυο από τους πολλούς παίκτες της αγοράς; Προφανώς και δεν είναι σπουδαίο όταν οι ίδιοι οι κυβερνώντες με τη ρητορική τους και υποβοηθούμενοι από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, ταυτίζουν εδώ και μήνες ακόμα και την προοπτική διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με το χάος!

Το ποιος προκαλεί λοιπόν το σύστημα να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και επί της ουσίας στη χώρα είναι ξεκάθαρο. Είναι η ίδια η ελληνική κυβέρνηση και όσοι θέλουν να την κρατήσουν στη θέση της για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Οι εν λόγω εκπρόσωποι των αγορών είναι στενά συνδεδεμένοι και με τα συμφέροντα του πολιτικού κέντρου της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση το row model της αποτυχίας που είναι η Ελλάδα γεννήσει προσδοκίες που μπορεί να γίνουν επιδημία στην Ισπανία του PODEMOS μετά από λίγους μήνες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ασήμαντα…

Σχετικές ειδήσεις