Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έτοιμος ο Βενιζέλος να αδειάσει το Σαμαρά

Έτοιμος ο Βενιζέλος να αδειάσει το Σαμαρά

Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμός για τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου επικρατεί από το τέλος της χθεσινή ψηφοφορίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο οργίστηκαν από τη δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την οποία διατυπώνεται μία διαφορετική στρατηγική από αυτή που είχαν συμφωνήσει οι δύο άνδρες.

Σύμφωνα με το σενάριο που διακινεί από χθες βράδυ η Χαριλάου Τρικούπη, προτείνεται συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (όχι απαραίτητα του Σταύρου Δήμα όμως) και συμφωνία για ημερομηνία των εκλογών μέσα στο 2015.

Η στάση αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου όμως το τελευταίο διάστημα δεν είχε περάσει απαρατήρητη πάντως και από αρκετούς γαλάζιους, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμος να αδειάσει την κυβέρνηση προκειμένου να βρει άλλοθι συμπόρευσης με το ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, στο μικρότερο κυβερνητικό εταίρο επιθυμούν άμεση προσφυγή στις κάλπες καθώς θεωρών πως θα λάβουν ένα ποσοστό που θα τους επιτρέψει να έχουν ρόλο ρυθμιστή στην επόμενη κυβέρνηση και παράλληλα θα ανακόψει και τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος δε θα προλάβει να οργανωθεί σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν τον επόμενο μήνα.

Σχετικές ειδήσεις