Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ενα έγγραφο που «καίει» τον Παπανδρέου- Αρνήθηκε το 2010 σωτήριο «κούρεμα» του χρέους

Ενα έγγραφο που «καίει» τον Παπανδρέου-  Αρνήθηκε το 2010 σωτήριο «κούρεμα» του χρέους

Τελικά ποιος ήταν ο ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου στην ένταξη της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης, αλλά και στις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν;

"Φωτιές" άναψε το έγγραφο που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη στην εξεταστική επιτροπή και αποκαλύπτει το crashonline.gr.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά του ΔΝΤ με ημερομηνία 10 Μαΐου 2010 -δηλ. λίγες ημέρες μετά το διάγγελμα από το Καστελόριζο (όπου ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης)- ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, παρ" όλο που του είχε προταθεί!
«Η αναδιάρθρωση του χρέους έχει αποκλειστεί από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα πρακτικά του ΔΝΤ. Ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε, δηλαδή, ό,τι επιχειρούν οι μετέπειτα κυβερνήσεις: μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους...

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι αρκετοί εκπρόσωποι του ΔΝΤ τότε είχαν διαμαρτυρηθεί, διότι έλειπε το βασικό στοιχείο του προγράμματος: «θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, με την παράλληλη εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα (PSI)».

Δείτε το έγγραφο

EGGRAFO GAP 1 TEL 424x600

EGGRAFO GAP 2 TEL 424x600

Σχετικές ειδήσεις