Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Υπόθεση Σταθάκη: Οι... ξεχασιάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι μαμάδες τους

Υπόθεση Σταθάκη: Οι... ξεχασιάρηδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι μαμάδες τους

Απίστευτες δικαιολογίες, που ούτε παιδάκια του νηπιαγωγείου δεν θα μεταχειρίζονταν για να καλύψουν τις αταξίες τους, σκαρφίζονται πρώην και νυν στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να ισχυριστούν πως ούτε ήξεραν ούτε γνώριζαν για κρυφά ποσά, καταχωνιασμένα σε λογαριασμούς τραπεζών και – βεβαίως – αδήλωτα στα «πόθεν έσχες» τους.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ «ΞΕΧΑΣΕΙ» ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ; ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗ… ΜΑΜΑ ΣΟΥ! – ΣΤΗ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΠΑΡΤΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Μετά τη θυγατέρα Βαλαβάνη που είχε επικαλεστεί τη μητέρα της για εκείνα τα 200.000 ευρώ (100.000 σύμφωνα με την πρώην υπουργό) που είχαν «σηκωθεί» το καλοκαίρι του 2015, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την επιβολή των capital controls, ήρθε η σειρά του νυν υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη να επικαλεστεί και αυτός τη μητέρα του...

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής εντόπισε συμμετοχές σε ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις που δεν είχαν δηλωθεί στο «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, πέραν του «ξεχασμένου» 1.000.000 ευρώ.

Οι διαφορές αυτές, προέκυψαν από τη σύγκριση της αρχικής δήλωσης πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη, για την οικονομική χρήση του 2011 και την συμπληρωματική δήλωση που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας προκειμένου να καταγραφεί το μη δηλωθέν ποσό του 1 εκ. ευρώ.

Όσο για το τι ισχυρίστηκε ο κ. Σταθάκης; «Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά -εμένα και τον αδελφό μου. Αυτό δηλώθηκε το 2013. Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς. Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσων αφορά τα δικά μου. Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

«Κύριε, δεν το έκανα εγώ, αλλά η μαμά μου...». Φτηνές δικαιολογίες και απίστευτη κοροϊδία απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που στενάζει από τα κατορθώματα της «διαπραγμάτευσης» της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με τους δανειστές. Τη στιγμή που οι ξένοι απειλούν ανοικτά και με τις «ευλογίες» των κυβερνώντων να βάλουν άγριο χέρι και στο τελευταίο κεραμίδι του Έλληνα, το «Σύνδρομο των Μαμάδων» έχει κατακυριέψει υπουργούς – νυν και πρώην.

Και η ιστορία θα έχει και συνέχεια και μάλιστα πολύ σύντομα...

Άλλα 19 πρόσωπα ελέγχονται για φορολογικές παραβάσεις

Την ίδια στιγμή, η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων της Βουλής έχει θέσει υπό παρακολούθηση τις φορολογικές δηλώσεις άλλων 19 προσώπων, ενώ πέραν αυτών ελέγχονται ήδη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος αλλά και ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο Σταύρος Παπασταύρου.

Εν τω μεταξύ, κατά προτεραιότητα συνεχίζεται η υπόθεση της δήλωσης του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, μετά το σάλο που είχε προκληθεί για το ημιτελές«πόθεν έσχες» του.

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, την offshore του πρώην βουλευτή και υφυπουργού των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη στην Κύπρο, ήδη έχει κατατεθεί η απαλλακτική εισήγηση της Επιτροπής και υπόθεση τίθεται οριστικά στο αρχείο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο, να επιστρέψει το ποσό του 1.800.000 ευρώ και στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Αριστείδη Τσιπλάκο, καταλόγισε το ποσό των 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στρουθοκαμηλισμός και ατιμωρησία

Οι υποθέσεις με τα χαμένα εκατομμύρια, τα αδήλωτα κέρδη και τις καταθέσεις-φαντάσματα ταλανίζουν εδώ και πολλά χρόνια την Ελλάδα.

Κανένας δεν τιμωρείται, ουδείς έρχεται ενώπιον του φυσικού δικαστή του, κανείς δεν λογοδοτεί για ένα οικονομικό έγκλημα, το οποίο είναι διαρκές και ειδεχθές.

Όμως όσο οι κυβερνώντες στρουθοκαμηλίζουν απέναντι σε υποθέσεις με οσμή διαφθοράς και διαπλοκής, τόσο θα πρέπει να κοιμούνται... ανήσυχοι ότι δεν θα ψάχνουμε μέσω του μοναδικού όπλου που διαθέτουμε: της δημοσιογραφικής έρευνας. Και θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε, γιατί τα λεφτά είναι πάρα πολλά και η αδιαντροπιά περισσεύει.

Το «Σύνδρομο των Μαμάδων» δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια τακτική συγκάλυψης αλλά και μια έμμεση ομολογία ενοχής. Και μπορεί η διαπλοκή να έχει μακριά χέρια, αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας...

Σχετικές ειδήσεις