ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση Στουρνάρα: Σταθερότητα και συναίνεση για επιστροφή στην κανονικότητα

Παρέμβαση Στουρνάρα: Σταθερότητα και συναίνεση για επιστροφή στην κανονικότητα

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, με νέα του παρέμβαση σήμερα, ζήτησε την εφαρμογή της σύμβασης που διαπραγματεύθηκε με τους εταίρους και τη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων για την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί τη σύμβαση, ως προϋποθέσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα και σε διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Μέσω της εισαγωγής της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική της ΤτΕ, που υποβλήθηκε νωρίς το μεσημέρι στη Βουλή, ο κ. Στουρνάρας στέλνει σαφές και ηχηρό μήνυμα στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για συναίνεση «τη στιγμή μάλιστα που το μεγαλύτερο μέρος της προσαρμογής έχει ήδη επιτευχθεί από το 2010 μέχρι σήμερα και απομένει ένα μικρό μόνο μέρος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διαμόρφωση κλίματος πολιτικής σταθερότητας και συναίνεσης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιστροφή στην οικονομική και χρηματοπιστωτική κανονικότητα» επισημαίνεται στο σημείωμα του διοικητή.

Ο διοικητής της ΤτΕ επιπροσθέτως καλεί την κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, πέραν της σύμβασης, προκειμένου να βελτιωθεί το οικονομικό και επενδυτικό κλίμα, αξιοποιώντας το θετικό γεγονός της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των σημαντικών τραπεζών.

Σχετικές ειδήσεις