ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δείτε το πλήρες «κούρεμα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Δείτε το πλήρες «κούρεμα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Ιδού το πλήρες πακέτο των "κουρέματος" των Ενόπλων Δυνάμεων . Συνολικά κλείνουν 55 στρατόπεδα, 15 κέντρα νεοσυλλέκτων, αποσύρονται 47 αεροσκάφη τύπου A-7Ε/Τ-Α7Η και RF-4E και παροπλίζοντας 11 πολεμικά πλοία!

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

1) Οι συνολικές περικοπές, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2009 έχουν φτάσει τα 2 δις ευρώ.

2) Το τελευταίο (πακέτο περικοπών) που έγινε πριν από λίγες ημέρες, οδηγεί σε εξοικονόμηση δαπάνης 517 εκατομμυρίων ευρώ.

3) Στο (πακέτο εξοικονόμησης πόρων) των 517 εκ ευρώ περιλαμβάνονται:

α) Περικοπές λειτουργικών δαπανών ύψους 80 εκ ευρώ. Πρόκειται για τις εξής περικοπές μεταξύ των άλλων:

- Μείωση των στρατοπέδων κατά 55 στρατόπεδα, τα οποία είτε παύουν να λειτουργούν οριστικά, είτε παραχωρούνται έναντι ενοικίου στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως για να χρησιμοποιηθούν για κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών. Αυτά που παραχωρούνται στο Δημόσιο πρόκειται να αξιοποιηθούν από τον αρμόδιο φορέα για να υπάρξουν νέα έσοδα για το κράτος.

-Δραστική μείωση των Κέντρων Νεοσυλλέκτων σε όλη τη χώρα. Προβλέπεται η κατάργηση 15 κέντρων Νεοσυλλέκτων.

-Μείωση των εισακτέων στις Ανώτατες Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 30%. Η μείωση αυτή θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τα επόμενα 40 χρόνια. -Μείωση του αριθμού των Ανωτέρων και Ανωτάτων Αξιωματικών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Δραστική εξοικονόμηση δαπανών από την απόσυρση 47 παλαιών αεροσκαφών τύπου A7 Corsair. Η μείωση αυτή δεν γίνεται αυθαίρετα, αλλά απορρέει από τη «Νέα Δομή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» στην οποία έχουν καταλήξει οι ηγεσίες των στρατιωτικών επιτελείων.

-Δραστική εξοικονόμηση δαπανών στο Πολεμικό Ναυτικό από την απόσυρση 11 παλαιών πλοίων. Η απόσυρση αυτή εντάσσεται και παρακολουθεί την λογική της «Νέας Δομής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».