ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

CNN: «Η κρίση ανεργίας βαθαίνει στην Ελλάδα»

CNN: «Η κρίση ανεργίας βαθαίνει στην Ελλάδα»

Το CNN σε δημοσίευμά του κάνει λόγο για την ύφεση στη χώρα μας, επισημαίνοντας πως «σημάδια οικονομικής ανάκαμψης εμφανίζονται στην Ευρώπη, αλλά όχι στην Ελλάδα».

Σε δημοσίευμα του CNNmoney με τίτλο «Η κρίση ανεργίας βαθαίνει στην Ελλάδα», αναφέρεται στα νέα τρομακτικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ τα οποία δείχνουν ότι η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 27,6% τον Μάιο, τονίζοντας πως «το πιο ανησυχητικό είναι το ποσοστό της ανεργίας στους νέους. Το 65% των Ελλήνων μεταξύ 15-24, δεν μπορεί να βρει δουλειά».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως «η Ελλάδα επιπλέει από το 2010 από κεφάλαια μέσω του προγράμματος διάσωσης, «τα οποία ωστόσο έρχονται με σκληρές προϋποθέσεις, με άγρια μέτρα λιτότητας να περιλαμβάνονται, τα οποία οδηγούν σε μια συρρίκνωση της οικονομίας».

Επισημαίνει ακόμα το «πράσινο φως» για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που έδωσαν οι δανειστές στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας το σαν «μια προσπάθεια να ενισχυθεί η κατανάλωση και ο τουρισμός, κίνηση η οποία ωστόσο θα κοστίσει στην κυβέρνηση 100 εκατ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα στο κοντινό διάστημα».