Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Μελβούρνη: Σπάνιες φωτογραφίες της Λήμνου του 1915

Μελβούρνη: Σπάνιες φωτογραφίες της Λήμνου του 1915

Σαράντα σπάνιες φωτογραφίες των κατοίκων και της κοινωνικής ζωής της Λήμνου, που τράβηξαν Αυστραλοί στρατιώτες το 1915 όταν ως μέλη της συμμαχικής δύναμης των ANZACs στρατοπέδευσαν στο νησί του Βορείου Αιγαίου λίγο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της Καλλίπολης, θα εκτεθούν στην Αυστραλία.

Η φωτογραφική έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν κατά τα εγκαίνιά της να διατεθούν στην ολοκλήρωση του αγάλματος της νοσοκόμας και του στρατιώτη που θα κοσμήσει το Μνημείο Λήμνος-Καλλίπολη σε πάρκο του προαστίου Albert Park στη Μελβούρνη.

Επίσης για την συγγραφή ιστορικού βιβλίου με θέμα την παρουσία των Αυστραλών στρατιωτών στην Λήμνο και τους δεσμούς που αναπτύχθηκαν λόγω αυτής μεταξύ της Λήμνου και των Αυστραλών στρατιωτών.

Την εποπτεία της έκθεσης έχει ο ιστορικός φιλέλληνας και γραμματέας της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου-Καλλίπολης, κ. Jim Claven, ο οποίος καταρχήν κατάφερε να εντοπίσει πολλές απ' αυτές τις σπάνιες φωτογραφίες σε μουσεία, ιδιωτικές συλλογές, πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες εντός και εκτός Αυστραλίας.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις