Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της οικογένειας ομογενών στην Ουάσινγκτον

Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της οικογένειας ομογενών στην Ουάσινγκτον

Τον 34χρονο Αφροαμερικανό Νταρόν Ντίλον Γουίντ συνέλαβαν οι αρχές στην Ουάσινγκτον, ο οποίος είναι ο βασικος ύποπτος για την άγρια δολοφονία του ομογενή Σάββα Σαβόπουλου, της γυναίκας, του μικρού τους γιου και της οικονόμου τους.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του 34χρονου αφού κατάφερε να ταυτοποιήσει το DNA που βρέθηκε στην κόρα μιας πίτσας που είχε παραγγελθεί το βράδυ της 13ης Μαΐου, όταν δηλαδή τα τέσσερα θύματα, ο 46χρονος Σάββας Σαβόπουλος, η 47χρονη γυναίκα του Έιμι, ο 10χρονος γιος τους Φίλιπ και η 57χρονη οικονόμος τους Βεραλίτσι Φιγκερόα, βρίσκονταν στα χέρια του βασανιστή και δολοφόνου τους.

Ο Γουίντ, όπως αποκαλύφθηκε εχθές, είχε εργαστεί ως υπάλληλος στην εταιρεία American Iron Works, της οποίας ο Σαβόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος.

Ανατριχιαστικές είναι οι αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα. Τα τέσσερα θύματα κρατήθηκαν τουλάχιστον ένα 24ωρο όμηροι μέσα στην 4,5 εκατ. δολαρίων έπαυλη του επιφανούς ζεύγους ομογενών στα βόρεια της Ουάσινγκτον και δολοφονήθηκαν στις 14 Μαΐου, αφού πρώτα βασανίστηκαν. Οι τρεις ενήλικες είχαν τραύματα από μαχαίρι, αντίθετα από τον 10χρονο Φίλιπ. Η φωτιά στη βίλα, που βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, στο δρόμο με τις περισσότερες πρεσβείες στην Ουάσινγκτον, μπήκε προφανώς για να καλύψει τα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Η αστυνομία, που δεν έχει αποκαλύψει πως δολοφονήθηκε το τέταρτο θύμα, προσπαθεί, μετά τη σύλληψη, να φωτίσει το μυστήριο της δολοφονίας. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δράστες γνώριζαν τα θύματα και είχαν εύκολη πρόσβαση στην πολυτελή κατοικία. Θεωρούν, δε, ότι ο δολοφόνος έδεσε και βασάνιζε τα άτυχα μέλη της οικογένειας για μια ολόκληρη μέρα, πριν τελικά τους σκοτώσει.

Το πέπλο μυστηρίου «πυκνώνει» από τα όσα δηλώνει η δεύτερη οικονόμος της οικογένειας, Νελίτζα Γκουτιέρες, η έλαβε δύο μηνύματα από το ζευγάρι των ομογενών για να μην πάει στη δουλειά της και έτσι σώθηκε.

Όπως είπε στην αστυνομία, δέχθηκε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της από την Έιμι, που έγραφε: «Βεβαιώθηκα πως δεν θα έρθεις σήμερα». Ο Σάββας Σαβόπουλος, μέσω ηχητικού μηνύματος, ειδοποίησε την οικονόμο να μην πάει να καθαρίσει το σπίτι, γιατί η σύζυγός του ήταν άρρωστη. Η οικονόμος λέει ότι η φωνή του ακουγόταν ανήσυχη.

Οι δύο κόρες της οικογένειας Σαβόπουλου, η 19χρονη Αμπιγκέιλ και η 16χρονη Κατερίνα, γλίτωσαν, γιατί δεν ήταν στο σπίτι. Φοιτούν εσωτερικές σε σχολεία.

Σύμφωνα με τις αρχές, το πρωί της 14ης Μαϊου ο γραμματέας του Σάβα Σαβόπουλου παρέδωσε φάκελο με 40.000 δολάρια στην έπαυλη. Λίγες ώρες αργότερα, η κατοικία φλεγόταν, ενώ τα τέσσερα θύματα, ο 46χρονος Σάββας, η 47χρονη σύζυγός του, ο 10χρονος γιος του ζευγαριού και η 57χρονη οικονόμος από το Σαλβαδόρ, ήταν ήδη νεκρά.

Οταν οι πυροσβέστες έφθασαν επιτόπου, τα μετρητά είχαν εξαφανισθεί, όπως και η γαλάζια Πόρσε της οικογένειας. Το όχημα εντοπίσθηκε αργότερα, αφού ο δράστης το είχε πυρπολήσει σε χώρο στάθμευσης εκκλησίας στην κομητεία Πρινς Τζορτζ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι τα μέλη της οικογένειας Σαβόπουλου και η οικονόμος κρατήθηκαν όλη τη νύχτα από τον δράστη στην έπαυλη, η οποία βρίσκεται κοντά στην κατοικία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ότι ο δράστης τους έδεσε.

Τις ώρες πριν από το ξέσπασμα της φωτιάς, ο Σαβόπουλος πραγματοποίησε σειρά τηλεφωνικών κλήσεων σε τράπεζα, στον λογιστή του, στον γραμματέα του και σε στέλεχος της εταιρείας του.

Τα τέσσερα θύματα εντοπίσθηκαν στον πρώτο όροφο της έπαυλης, ενώ όλα έφεραν τραύματα από αμβλύ όργανο. Η κηδεία των μελών της οικογένειας θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στον ναό της Αγίας Σοφίας στη ΒΔ Ουάσιγκτον.

Η δεύτερη οικονόμος της οικογένειας φέρεται να αποκάλυψε στις αρχές ότι τη νύχτα της 13ης Μαΐου δέχθηκε σειρά από ακατανόητα μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις από τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων του Σάββα και της Εϊμι Σαβόπουλου. Η οικονόμος, η οποία εργαζόταν στην έπαυλη περισσότερα από 20 χρόνια, δήλωσε ότι οι κλήσεις αυτές την ανησύχησαν και διαμόρφωσε εντύπωση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Σε ένα από τα μηνύματα, ο Σάββας της ζητούσε να μην προσέλθει την επόμενη ημέρα στη δουλειά της και ότι η πρώτη οικονόμος θα έμενε όλη νύχτα εκεί, πράγμα ιδιαίτερα ασυνήθιστο.

Στις 15 Μαΐου, μία ημέρα μετά τις δολοφονίες, ο γραμματέας του Σ. Σαβόπουλου επικοινώνησε τηλεφωνικά με την εταιρεία μεταλλικών κατασκευών του θύματος και ανέφερε -κλαίγοντας γοερά- ότι παρέδωσε «πακέτο» στην κατοικία του ιδιοκτήτη.

Η αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο, που δείχνει έναν άνδρα να μπαίνει στην Πόρσε 911 του Σαβόπουλου και να εξαφανίζεται από το σπίτι. Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν και οι πολίτες, προκειμένου να συνεισφέρουν τυχόν πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση και τον άγνωστο άνδρα, οι Αρχές έδωσαν το βίντεο στη δημοσιότητα.

Σε αυτό το βίντεο, ο άνδρας φαίνεται να τρέχει στον τοίχο δίπλα από το σπίτι, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας μια πλαστική σακούλα στο δεξί του χέρι.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον ύποπτο και την επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα τυχαίο έγκλημα» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η αρχηγός της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λάνιερ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο ύποπτος έχει πλούσιο παρελθόν επιθέσεων και εκβιασμών.

Σχετικές ειδήσεις