Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δήμος Αιγιαλείας: Ανακήρυξε τον Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Alexander Payne επίτιμο δημότη

Δήμος Αιγιαλείας: Ανακήρυξε τον Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Alexander Payne επίτιμο δημότη

Στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο πραγματοποιήθηκε στις 18/8 τιμητική εκδήλωση για την ανακήρυξη του αιγιώτη στην καταγωγή και οσκαρικού σκηνοθέτη, Alexander Payne επίτιμου δημότη Αιγιαλείας.

Η βραδιά αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της διοργάνωσης «Οινοξένεια 2016» που πραγματοποιούνται από 17 έως 28 Αυγούστου στο Δήμο Αιγιαλείας με τις φροντίδες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, ενώ από την πλευρά ο ελληνο-αμερικάνος σκηνοθέτης, ο οποίος συνοδευόταν από την Αιγιώτισσα σύζυγό ου, Μαρία Κοντού, δεν παρέλειψε να δοκιμάσει τα εκλεκτά κρασιά των 6 οινοποιείων του δικτύου «Οινοξένεια 2016», που προσφέρονταν στην είσοδο του υπαίθριου θεάτρου.

Ιδιαίτερα χαρούμενος, ο Alexander Payne μιλώντας στο κοινό, είπε με ενθουσιασμό και μιλώντας ελληνικά: «Τι ωραίο φεγγάρι! Τι ωραία μουσική! Τι ωραίο βράδυ!». Ο ίδιος σημείωσε πως δέχτηκε να είναι παρών στα «Οινοξένεια» για να τιμήσει τα τοπικά κρασιά κι όχι για να τιμηθεί ο ίδιος, δείχνοντας έτσι τη σεμνότητά του.

«Κάπως σαν να ‘παγιδεύτηκα’ αλλά χαίρομαι πολύ γι’αυτό» είπε με ανεπιτήδευτο χιούμορ, για να συνεχίσει: «Τώρα που έγινα δημότης Αιγιάλειας, έχω δύο αιτήματα: Πρώτον, επειδή θα βρίσκομαι συχνά στο Αίγιο, θέλω να είμαι ένας απλός πολίτης κι όχι κάτι ξεχωριστό. Δεύτερον, μιας και για τα τελευταία 10 χρόνια ήμουν πρεσβευτής των οίνων της Καλιφόρνια και από εδώ και πέρα θα πρεσβεύω τους οίνους της Αιγιάλειας, θέλω να μου προσφέρετε τα τοπικά κρασιά για να γνωρίσω καλύτερα σε τι θα είμαι πρεσβευτής από εδώ και πέρα!». Ο τιμώμενος σκηνοθέτης, τέλος, συνεχάρη θερμά τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για την υπέροχη βραδιά που σκηνοθέτησε για χάρη του.

Σχετικές ειδήσεις