Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής αστυνομικός της ΝΥ απέτρεψε δολοφονία

Ομογενής αστυνομικός της ΝΥ απέτρεψε δολοφονία

Ακριβώς πάνω στην ώρα έφθασαν οι αστυνομικοί, Θεόδωρος Πλευρίτης (Theodore Plevritis) και Μπένεντικτ Βουλτάτζιο (Benedict Vultaggio), όπως έγραψε η «NY Daily News» επικαλούμενη πηγές της Αστυνομίας, σε ένα ξενοδοχείο στην Τραϊμπέκα μετά από τηλεφώνημα μίας έντρομης μητέρας, για να σώσουν έναν νέο άντρα που κρατούσε ένα πιστόλι στο κεφάλι του, έτοιμος να αυτοκτονήσει.

Η μητέρα κάλεσε το 911 από τη Βιρτζίνια στις 1:55 τα ξημερώματα, λέγοντας πως ο 26χρονος γιος της που ήταν στη Νέα Υόρκη για δουλειές από το Σάββατο επρόκειτο να αυτοκτονήσει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές στην αμερικανική εφημερίδα. Είχε εντοπίσει το παιδί της, που είναι διπολικός και υποφέρει από κατάθλιψη, μέσω του τηλεφώνου του στο «Sheraton Tribeca New York Hotel» στο Canal St.

Οι αστυνομικοί από το 1ο τμήμα πήγαν στο δωμάτιο του νέου και χτύπησαν την πόρτα. Τους είπε να φύγουν, αλλά εκείνοι μπήκαν χρησιμοποιώντας ένα κλειδί και τον βρήκαν να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού με ένα γεμάτο πιστόλι στο κεφάλι του.

Το δάχτυλό του, υπογράμμισε ο κ. Πλευρίτης, ήταν στη σκανδάλη. «Ημασταν πολύ κοντά στο όπλο του και θα μπορούσε να το στρέψει σε εμάς σε οποιαδήποτε στιγμή» πρόσθεσε. «Αρχισα να του μιλάω αμέσως... τον ρώτησα πόσων χρόνων ήταν και τι ήταν τόσο άσχημο που τον έκανε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Είπε πως... είχε κουραστεί από όλα».

«Του είπα πως ό,τι και να τον απασχολούσε εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν τόσο άσχημο, όσο αυτό που σχεδίαζε να κάνει» ανέφερε ακόμη ο ελληνικής καταγωγής αστυνομικός, που έχει 10ετή θητεία στο Σώμα. Περιέγραψε την εμπειρία ως «θολή», αλλά ανακάλεσε στη μνήμη του να παρακαλεί τον αποκαρδιωμένο άντρα.

«Του ζήτησα ‘παρακαλώ, παρακαλώ, άσε το όπλο κάτω’ όπως και έπραξε τελικά» τόνισε ο κ. Πλευρίτης. Σε αυτό το σημείο, ο αστυνομικός πλησίασε τον φοβισμένο άντρα, που έκλαιγε, και κλώτσησε το όπλο προς τον συνάδελφό του. Σύμφωνα με τον κ. Πλευρίτη, το όπλο ανήκει στη μητέρα του 26χρονου και της το είχε αγοράσει για να είναι ασφαλής.

Τελικά του αποδόθηκε κατηγορία για οπλοκατοχή αφού μεταφέρθηκε στο Bellevue Hospital για ψυχιατρική παρακολούθηση. Ο κ. Πλευρίτης, σημείωσε πως δεν έχει ειδική εκπαίδευση στο να μιλάει σε ανθρώπους για να αποτρέψει αυτοκτονίες, αντίθετα, στηρίχθηκε σε «προσωπική εμπειρία κάνοντας την εργασία καθημερινά».

«Είμαι απλά χαρούμενος που εξελίχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε, υπογραμμίζοντας: «Είναι ωραίο αίσθημα που κάποιος επέζησε, ενώ πολλοί άνθρωποι στη ζωή του ανησυχούσαν πως δεν θα ζήσει».

Η αμερικανική εφημερίδα, ανέφερε επίσης ότι το 2009, ο κ. Πλευρίτης και ένας ακόμη αστυνομικός είχαν βοηθήσει μία γυναίκα να γεννήσει σε ένα ταξί στο κάτω Μανχάταν.

ΠΗΓΗ ΝΕΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις