Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο… βολικός κύριος Β. Οικονόμου και η «πρόθυμη» κυρία Γκερέκου…

Ο… βολικός κύριος Β. Οικονόμου και η «πρόθυμη» κυρία Γκερέκου…

Από ένα σημείο και μετά ζαλίζεται κανείς άμα επιθυμήσει να θυμηθεί την πολύπλαγκτη πορεία και πολιτική διαδρομή του κυρίου Β. Οικονόμου, μέλους του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Του Μάρκου Μουζάκη

Ξεκίνησε απ' τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ (από τότε τον έχω γνωρίσει) και μάλιστα σαν εκφραστής του «ρεύματος Αρσένη» στο χώρο αυτό, δηλαδή του «αριστερού» της τμήματος, έχει τη σημασία του...

Στήριξε τον Γερ. Αρσένη και χρημάτισε συνεργάτης του στο υπουργείο Άμυνας.

Συνέχισε ως συνεργάτης του υπουργού και επί Άκη, όταν αυτός διαδέχτηκε τον Μάκη στο Πεντάγωνο.

Στη συνέχεια εξελέγη βουλευτής του –τότε- Υπολοίπου Αττικής αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις τόσο με το «σύστημα Άκη» όσο και με το «σύστημα Μάκη», αν και για να είμαστε ειλικρινείς, στην Περιφέρεια είχε και την παρουσία του. Η εκλογή του δηλαδή δεν στηρίχτηκε αποκλειστικά σε «δεκανίκια» μηχανισμών...

Την εποχή των πρώτων μνημονίων (έχει κι αυτό την ιδιαίτερη σημασία του...) ήταν –προς τιμή του- απ' τους πρώτους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που αντέδρασαν. Μαζί με τον Γ. Δημαρά αποχώρησαν και ίδρυσαν το «Άρμα Πολιτών».
Αλλά στη συνέχεια αποστασιοποιήθηκε απ' τον Δημαρά. Συντάχθηκε με τον Φ. Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ. Κι εξελέγη ξανά στην (πια) Περιφέρεια Αττικής.
Βουλευτής ων της ΔΗΜΑΡ διαφώνησε με τον Κουβέλη για... την αποχώρησή του απ' την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και έφυγε.

Έχει όμως σημασία ότι διαφώνησε με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ απ' τη συγκυβέρνηση. Διότι οι «αριστερές» περγαμηνές του λογικά θα έπρεπε να τον ωθούν σε διαφορετικές επιλογές, αλλά άστο...

Ανεξαρτητοποιήθηκε λοιπόν, πήγε να συμπορευτεί με τον Λυκούδη, μάλλον για ένα διάστημα συμπορεύτηκε, αλλά από ένα σημείο και μετά... πήρε φόρα και άρχισε να φλερτάρει με την συγκυβέρνηση.

Ήταν απ' τους πρώτους που δήλωσε υπέρ της «κυβερνητικής σταθερότητας» και βγήκε υπέρ της εκλογής Προέδρου απ' την απελθούσα Βουλή.

Δεν ψήφισε όμως Σταύρο Δήμα απ' την πρώτη ψηφοφορία.

Προφανώς για... σασπένς το έκανε στη δεύτερη, επειδή, λέει... πείστηκε απ' το... «διάγγελμα Σαμαρά»!

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Τέλος πάντων, Πρόεδρος δεν εξελέγη, προκηρύχτηκαν εκλογές και ο κύριος Βασίλης άρχισε να ψάχνει στέγη...
Καθότι είναι... αδιανόητη Βουλή χωρίς τον Β. Οικονόμου!

Όπως λένε οι του ΠΑΣΟΚ και οι του ΓΑΠ (όρκο δεν παίρνω, έτσι πάντως λένε...) τους προσέγγισε, αλλά δεν του τάξανε όσα ήθελε.

Ε, στον ΣΥΡΙΖΑ, στους ΑΝΕΛΛ και στο ΚΚΕ δεν τον έπαιρνε να κάνει ούτε καν κρούση, οπότε τι απέμεινε;
Μα η Ν.Δ.!

Το κόμμα δηλαδή των μνημονίων, τα οποία μετά βδελυγμίας απέρριπτε το πάλαι ποτέ ο πολύπλαγκτος Βασίλης! Αλλά είπαμε, είναι αδιανόητο να μην κοσμεί το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Και το διέπραξε. Πήγε στη Ν.Δ. κι έκαμε μια καλή διαπραγμάτευση. Άλλωστε ο Σαμαράς στην απόγνωσή του μαζεύει ό,τι να 'ναι, χωρίς φραγμούς και αρχές! Ποιες αρχές...

Έλληνας βουλευτής, τω σωτηρίω έτει 2015...

Όσο για την ευειδή κυρία Άντζελα Γκερέκου (η οποία κάποτε αξίωνε να την αποκαλούν Αγγελική!) τι να πει κανείς;

Αρκεί και μόνο να υπενθυμίζουμε, ότι τη Δευτέρα έκανε «ηρωική» δήλωση με την οποία θεωρούσε αυτονόητο (αυτό δα έλειπε!) να είναι πάλι υποψήφια με το κόμμα που την ανέδειξε, το ΠΑΣΟΚ. Και την Πέμπτη ανακοίνωσε την προσχώρησή της στη Ν.Δ.!
Έμπλεη συνέπειας!

Έλληνας βουλευτής, τω σωτηρίω έτει 2015...

Υ.Γ.: Φαντάζεστε να ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που θα «έκλεβε» την ευειδή κυρία Γκερέκου απ' το ΠΑΣΟΚ; Τι σκόνη και χλαπαταγή θα σήκωναν τα δημοσιογραφικά γιουσουφάκια της κατευθυνόμενης «ενημέρωσης»; Τώρα απλά... ψιχαλίζει!

Σχετικές ειδήσεις