Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Περί νταβατζήδων των ΜΜΕ ο... λόγος!!!

Περί νταβατζήδων των ΜΜΕ ο... λόγος!!!

«Εσείς που κρατούσατε την τρόμπα και φουσκώνατε τα αποτελέσματα, αλλά και εσείς που δεν “βλέπατε” ότι είναι πειραγμένα, μήπως είναι φρόνιμο να πάνε αυτοβούλως στον εισαγγελέα... θα τύχετε και των ευεργετημάτων του νόμου».

Άρθρο του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (*)

Οι πολίτες απαιτούν από την Κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους νταβατζήδες και να συντρίψει την διαπλοκή.

Να τους αναγκάσει να γυρίσουν πίσω τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, από τις κρυψώνες των γνωστών φορολογικών παραδείσων και να τιμωρηθούν αυτοί και οι συνεργοί τους.

Οι πολίτες δεν μπορούν να «χωνέψουν» πως καταφέρνουν και λειτουργούν ΑΕ, χωρίς ίδια κεφάλαια, όταν ο ν. 2190 ορίζει την ανάκληση των αδειών αυτών από την οικεία περιφέρεια, αλλά και πως συνεχίζουν να δανειοδοτούνται παράνομα.

Οι φορολογούμενοι απαιτούν εδώ και τώρα, οι ελεγχόμενοι τραπεζίτες να ζητήσουν από τους μετόχους των ΜΜΕ προσωπικώς νέες επαρκείς εγγυήσεις και εν προκειμένω από τον ΠΗΓΑΣΟ, τον ΔΟΛ, τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ.

Να καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις εφόσον δεν τηρήθηκε η αναγκαία για τη ρύθμιση του δανεισμού προϋπόθεση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Στην οποία έπρεπε να είχαν προχωρήσει με την τήρηση της προσήκουσας διαδικασίας, όπως ομολογεί στο εξώδικο σημείωμα της, η Τράπεζα Πειραιώς, για το MEGA, ήδη από τις 15 Μαρτίου, που όπως ομολογεί «παρά την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στις δανειακές συμβάσεις, δέχθηκε, όπως και οι άλλες τράπεζες, να προχωρήσει σε ρύθμιση».

Είναι οι ίδιες τράπεζες που καταγγέλλουν με μεγάλη ευκολία τις δανειακές συμβάσεις χιλιάδων εμπερίστατων βιοπαλαιστών καθώς και μη διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, με προβλήματα πολύ μικρότερα από αυτά των νταβατζήδων της ενημέρωσης.

Γνωρίζει πια πολύ καλά ο Ελληνικός λαός πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, ως «ομφάλιος λώρος» των ΜΜΕ των βαρόνων και βαστάζων του διεφθαρμένου καθεστώτος. Ακόμη και η Τράπεζα Πειραιώς κρούει τον κώδωνα του ντόμινο και δεν περιορίζεται μόνον στην Τηλέτυπος του MEGA, αλλά προχωρά και σε όλες τις άλλες δανειακές υποχρεώσεις των εταιρειών - μετόχων του MEGA.

Επίσης σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος τον περασμένο Οκτώβριο, η «Πήγασος» του ομίλου Μπόμπολα είχε χρέη στις τράπεζες ύψους 158 εκατ. ευρώ, ο ΔΟΛ του Στ. Ψυχάρη 198 εκατ. Ευρώ, ενώ η εκτυπωτική Ίρις (από 50%) χρέη 25,5 εκατ. Ευρώ».

Τα παραδείγματα πολλά που ενώ οι ανακεφαλαιοποιημένες με τα χρήματα του φορολογούμενου τράπεζες, διατηρούν κυριολεκτικά στην «εντατική» όχι μόνον τον ΠΗΓΑΣΟ, τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ, αλλά και άλλες επιχειρήσεις των ΜΜΕ που δεν είναι βιώσιμες, με τις δημοσιευμένες οικονομικές τους καταστάσεις, είναι «κλινικά νεκρές».

Εξοργισμένοι οι φτωχοποιημένοι και «δαρμένοι» πολίτες από τους τοκογλύφφικούς όρους των τραπεζών, βλέπουν τους τραπεζίτες, όχι μόνο να συνεχίζουν να τις δανείζουν, αλλά να τους δίνουν χορηγίες και διαφημιστικά κονδύλια, ώστε οι «νταβατζήδες» να μην πληρώνουν από δικά τους λεφτά, ούτε τα τρέχοντα.

Έφτασε η ώρα του εισαγγελέα. Εκεί πρέπει να απαντήσουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι πως γίνεται να ρυθμίζονται και να αναχρηματοδοτούνται δάνεια τα οποία, όταν δεν αποπληρώνονται τότε εμφανίζεται μια άλλη τράπεζα, που χορηγεί με τη σειρά της ένα νέο δάνειο για να αποπληρώσουν το προηγούμενο της πρώτης τράπεζας, στέλνοντας έτσι τελικά τον «λογαριασμό» στον Έλληνα φορολογούμενο και το Ελληνικό Δημόσιο.

Η ευθυγραμμισμένη δικαιοσύνη – γιατί δυστυχώς υπάρχει και μη ευθυγραμμισμένη – με το κοινό αίσθημα οφείλει να αρθεί στο ύψος που επιβάλει η εποχή της καθολικής κάθαρσης, επιδεικνύοντας τα απαιτούμενα ανακλαστικά.

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες συνεχίζουμε ασυμβίβαστα την μάχη μέσα και έξω από την Βουλή, στις αίθουσες των δικαστηρίων και εν «παντί τόπω» εναντίον των βαστάζων της διαπλοκής, της κλεπτοκρατίας, που μαζί με τους διεφθαρμένους πολιτικούς έσυραν την πατρίδα και τον λαό στην κόλαση των μνημονίων.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με νέα επίκαιρη ερώτηση αναδεικνύει μέσω Βουλής, τα «κολπάκια» του κ. Μπόμπολα με αφορμή την «σπουδή» των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τα οικονομικά στοιχεία της «Πήγασος», να επανακαταρτίσουν, δηλαδή να αναμορφώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα της, επί τα χείρω.

Η Κυβέρνηση αλλά και η Δικαιοσύνη οφείλουν να διερευνήσουν:

- H «Πήγασος» ούσα εισηγμένη, εξαπάτησε το επενδυτικό κοινό δημοσιοποιώντας ισολογισμό «σμιλευμένο»;

- Ο εν λόγω ισολογισμός έτυχε συναλλακτικής χρήσης με πιστωτικά ιδρύματα που έχουν πιστώσει ή συνεχίζουν να πιστώνουν την «Πήγασος» , εις τρόπον ώστε να «ογκωθεί» τεχνηέντως η πιστοληπτική ικανότητα της εταιρίας;

- Αυτό το κολπάκι των πειραγμένων οικονομικών στοιχείων αποτελεί διαχρονική πρακτική της εταιρίας, με πρόδηλες βλάβες σε πιστωτικά ιδρύματα και επενδυτικό κοινό; Εάν ναι θα διερευνηθούν οι ισολογισμοί των προηγούμενων ετών;

- Ποιοι είναι αυτοί που κρατούσαν την τρόμπα και φούσκωναν τα αποτελέσματα.

- Ποιοι είναι αυτοί οι τραπεζίτες που δεν έβλεπαν ότι είναι πειραγμένα; Εμείς τους προτρέπουμε να πάνε μόνοι τους στον εισαγγελέα (αυτοβούλως) οπότε θα τύχουν και των ευεργετημάτων του νόμου... αφού έτσι και αλλιώς δεν θα γλυτώσουν γιατί εμείς πάντως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι ότου ο βόρβορος θα καθαρίσει!!!!

Πιο αποφασιστικά μαζί με όλους τους φορολογούμενους πολίτες, υπογράφουμε την μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα για απάτη (386 ΠΚ),που τυχόν διέπραξαν οι υπεύθυνοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, για απιστία (390 ΠΚ) οι τραπεζικοί και οι τραπεζίτες και για παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ) οι αρμόδιοι της Τράπεζας της Ελλάδος και κάθε άλλης υπεύθυνης αρχής, με πρώτη την ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ και ζητάμε την κατά νόμον άσκηση ποινικής δίωξης, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων εμπλέκονται.

Ακριβώς, την ίδια αποφασιστικότητα ζητά ο λαός να δείξει η Κυβέρνηση και όλοι εμείς για τις περιπτώσεις των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, προς τα κόμματα.

Δηλαδή για τα θαλασσοδάνεια που δόθηκαν με δόλο, όπως είπε στην Βουλή και κ. Τσίπρας, αυτά που ελέγχονται εκ νέου από τους Οικονομικούς εισαγγελείς, μετά την μηνυτήρια αναφορά μας καταδείξαμε ότι ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ στην ασυλία της από 04/04/2013 τροπολογίας με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37, επειδή προκύπτει αβίαστα ότι ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ η προϋπόθεση υπ’ αριθ. (β) αυτής. Αποδείξαμε ότι δεν τηρήθηκαν σε καμία περίπτωση κατά τη χορήγησή τους οι κανονιστικές διατάξεις και οι σχετικές με αυτές πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΔΤΕ), ούτε οι αντίστοιχες της ΕΚΤ.

Δεν τηρήθηκαν και όλα όσα απαιτεί η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙ, στις διατάξεις που αφορούν τη στάθμιση των κινδύνων,. Οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ασκήσουν την κατά νόμον ποινική δίωξη κατ' αυτών, των προσώπων που θα αποδειχθεί η εμπλοκή τους, όπως ακριβώς έκαναν και στην περίπτωση των δανείων του κ. Στ. Ψυχάρη. Ακριβώς όπως έκανε και ο συνάδελφος τους έντιμος και γενναίος δικαστής κ. Καλούδης, που με το εισαγγελικό του πόρισμα, πρότεινε την παραπομπή δέκα πολιτικών προσώπων (ταμίες και διευθυντές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.) καθώς και πενήντα υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών.

Το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γ. Καλούδη έχει αναρτηθεί στο e-reportaz και στο site του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

(*) Ο Ν. Νικολόπουλος είναι πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Σχετικές ειδήσεις