Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ειλικρινά αηδία

Ειλικρινά αηδία

Διάβασα μια δήλωση ενός, που μάλλον τον μαζέψανε από τον Σύλλογο Απαίδευτων, να λέει έχοντας κάποια εξουσία «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» όχι δεν πειράζει.

Της δημοσιογράφου Μαριάννας Γεωργαντή

Γιατί δεν δίνεις το σπίτι σου τότε στους Τούρκους. Γιατί για εμάς που είμαστε Έλληνες εδώ είναι το σπίτι μας, για αυτά τα εδάφη οι πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους, οικογένειες βρέθηκαν στον δρόμο και μάνες έκλαιγαν για τους λεβέντες τους. Αυτά δεν τα έμαθες στην Ιστορία ή μήπως τα έμαθες αλλά δεν σε άγγιξαν γιατί είσαι από καμία τριτοκοσμική φυλή.

Πιστεύεις αποτελείς πρότυπο για την νεολαία; Όσοι βρίσκονταν στην κυβερνήσεις τα παλαιά χρόνια ήταν καθοδηγητές και προστάτες για τον λαό. Βρίσκεσαι σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της κυβέρνησης και μάλλον επειδή δεν ξέρεις τι να κάνεις είπες να πεις μια ηλιθιότητα να τραβήξεις τα βλέμματα. Θες να κάνω εγώ μια πρόταση; Γιατί δεν φεύγεις εσύ από αυτή τη χώρα, δεν θα της λείψεις καθόλου στο εγγυώμαι, δεν της προσφέρεις κάτι άλλωστε. Η παρουσία σου μόνο την μολύνει. Πώς θα ξανά κοιτάξεις την ελληνική σημαία, πώς θα σταθείς προσοχή μπροστά στο άκουσμα του εθνικού ύμνου. Μα ξέχασα εσύ δεν σέβεσαι, δεν πονάς αυτή τη χώρα. Ας γυρίσεις λοιπόν στο καφενείο σου να παίξεις κανένα τάβλι και άσε αυτούς που έχουν τη χώρα στη καρδιά να βγουν να πολεμήσουν.

Ευτυχώς να λέμε που δεν γίνεται κανένας πόλεμος γιατί αυτή η χώρα αντί να έχει επαναστάτες στην κυβέρνηση έχει προδότες...