Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Eurogroup: Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή την Ευρώπη;

Eurogroup: Τελικά ποιος κυβερνάει αυτή την Ευρώπη;

Eurogroup: Ούτε λύση για το χρέος, ούτε αξιολόγηση - Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι Γερμανοί προχωρούν ακάθεκτοι σε μια Ευρώπη, όπως οι ίδιοι την έχουν φανταστεί - «Ανθρωπάκια» και κατώτεροι των περιστάσεων οι υπόλοιποι πολιτικοί ηγέτες της Γηραιάς Ηπείρου - Οι δανειστές προτείνουν λύσεις που ξεπερνούν και τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

Στο χθεσινό Eurogroup (22/05/2017) μπορεί να μην ελήφθη κάποια απόφαση για το χρέος και τη δεύτερη αξιολόγηση, ωστόσο εξάγονται ορισμένα πολύ σημαντικά συμπεράσματα για το μέλλον της Ευρωζώνης, αλλά και της Ευρώπης.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το πρόβλημα δεν είναι τελικά το ευρώ!

Το πρόβλημα είναι η Γερμανία. Ξεκάθαρα πράγματα.

Ο... αρχιτέκτονας του χάους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιμένει στις αρχικές θέσεις του για το ελληνικό ζήτημα, αλλά και για τη δημοσιονομική προσαρμογή ολόκληρης της Ευρώπης αν και γνωρίζει πολύ καλά τόσο ο ίδιος, όσο βεβαίως και η κυρία Μέρκελ, ότι τα νούμερα δε βγαίνουν.

Πρακτικά η Γερμανία ζητά από την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης να πετύχουν χρέη που να μην ξεπερνούν το 60% του ΑΕΠ.

Αυτά βεβαίως δε γίνονται ούτε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

Παράλληλα εφευρίσκει ως λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τη μετατόπιση και το σπάσιμό του για επόμενα 60 χρόνια για να καταστεί κάποια στιγμή βιώσιμο και διαχειρίσιμο.

Προβάλλει δηλαδή οικονομοτεχνικές προβλέψεις που ξεπερνούν τον μισό αιώνα!!!

Πόσο πιο τραγικό;

Στα επόμενα 50-60 χρόνια που κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει η Ευρώπη, η Γερμανία, η Ελλάδα, ο Σόιμπλε και η Μέρκελ εφηύραν σχέδιο ελάφρυνσης χρέους!

Αυτό κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Μου θυμίζει κάτι δάνεια που έπαιρναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και υπέγραφαν ότι θα τα αποπληρώσουν μέσα στα επόμενα 200 χρόνια.

Το χειρότερο όλων είναι ότι οι δανειστές μας, μετά από επτά και πλέον χρόνια μνημονίων αρνούνται να πουν τη φράση που θα ξεκλειδώσει όλα τα προβλήματα:

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για επενδύσεις».

Αυτή είναι η λύση για να τελειώνουμε με τη φτώχεια, την ανεργία, την ανθρώπινη δυστυχία και κανείς μα κανείς δεν τολμά να την ψελίσσει...

Πάμε όμως στην ταμπακιέρα:

  • Η Γερμανία έχει πάρει απόφαση να «πετάξει» έξω από την Ευρωζώνη το ΔΝΤ και να έχει τον έλεγχο του δανεισμού ο ESM.
  • Το ΔΝΤ δεν φεύγει αν δεν πληρωθεί τα 14 δισ που έχει δώσει στην Ελλάδα.
  • Η Μέρκελ δεν προχωρά σε κούρεμα χρέους γιατί θα χάσει τα ψηφαλάκια της και ενδεχομένως τις επικείμενες εκλογές που θα γίνουν τον Σεπτέμβρη στη Γερμανία.
  • Οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι μετά την Ελλάδα έρχεται η σειρά τους να αναμετρηθούν με το γερμανικό τραπεζικό κατεστημένο και ω του θαύματος βομβαρδίζουν με δηλώσεις ότι η Ελλάς έχει κάνει το καθήκον της!

Δυστυχώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ' όσο νομίζουμε και δεν έχει σχέση με το ποιος θα είναι πρωθυπουργός.

Ο Τσίπρας έφτασε μέχρι εκεί. Παραπέρα δεν μπορεί.

Ούτε να εφαρμόσει αντίμετρα μπορεί, ούτε να «ξεψηφίσει» τα μέτρα όπως ο ίδιος διατείνεται.

Το μόνο που δεν έχει πει ακόμα ο αγαπητός Βόλφι είναι το ακόλουθο:

«Όποιος δεν ακολουθεί μαζί μας... θα καίγεται».

Και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας να τον σταματήσει.

Η Ευρώπη έχει έλλειμμα πολιτικών ηγετών και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε...

ΥΓ: Τη φωτογραφία του Βόλφι, την επέλεξα εσκεμμένα εννοείται... για να μην ξεχνιόμαστε

Σχετικές ειδήσεις